Специален самолет (. . .) излетя от летището в Раменское,

...
Специален самолет (. . .) излетя от летището в Раменское,
Коментари Харесай

Русия ще достави 27 тона хуманитарна помощ за цивилните в ивицата...

" Специален аероплан (...) излетя от летището в Раменское, покрай Москва, за летището на Ел Ариш в Египет. Руската филантропична помощ ще бъде предадена на представители на египетския Червен полумесец, с цел да бъде доставена в линията Газа ", се показва в изказване на съветския заместник-министър по изключителните обстановки Иля Денисов, в което обаче не се прецизира по кое време е изхвърчал самолетът.

 

Американският държавен глава Джо Байдън и египетският президент Абдел Фатах ас Сиси разясниха през вчерашния ден, че ще бъде обезпечено доставянето на филантропична помощ за линията Газа, която съгласно Световната здравна организация е застрашена от филантропична злополука.

 

Байдън, който посети през вчерашния ден Тел Авив, означи, че е постигнал консенсус с Абдел Фатах ас Сиси да бъде позволено на до 20 камиона да преминат през контролно-пропускателния пункт " Рафах ", който се намира на границата на Египет с линията Газа и който е единственият, който не се управлява от Израел.

 

Хуманитарната помощ обаче надали ще дойде в линията Газа по-рано от на следващия ден, тъй като пътната инфраструктура, която ще бъде употребена за доставките, е развалена от израелски бомбардировки и се ремонтира, написа Агенция Франс Прес.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР