Специален педиатричен Бобат курс за терапевти ще се проведе в

...
Специален педиатричен Бобат курс за терапевти ще се проведе в
Коментари Харесай

Специална педиатрична терапия ще се проведе за бебета във Варна

Специален педиатричен Бобат курс за терапевти ще се организира в Карин дом във Варна. Поради тази причина от общественото заведение търсят бебета на възраст от 1 месец до 12 месеца с типично развиване.

Желаещите родители ще бъдат поканени да доведат в Карин дом бебето си на 13 февруари (понеделник), за към 20 минути в часовия диапазон 13 - 14,30 часа. На бебето ще бъдат препоръчани действия посредством игри, които да покажат неговите рефлекси и двигателно развиване, с образователна цел за курсистите, научи Varna24.bg .

Бебето ще има директен контакт единствено с водещия курс терапевт от Белгия. Ще бъде обезпечена топла, безвредна среда, отговаряща на всички хигиенични условия и ще бъдат взети нужните противоепидемични ограничения. На бебетата-доброволци ще предложим еднократна консултация с съветник по ранно детско развиване.

При обмисляне на лечението се прави детайлно наблюдаване и оценка на придвижванията, играта, връзката, храненето, пиенето и самообслужването на детето. Взимат се поради ползите и желанията на детето, тъй че то да бъде стимулирано да взе участие и лечението да му бъде приятна. Обсъждат се дружно със фамилията техните терзания и какво биха желали да реализират за детето. Целите на лечебната интервенция се дефинират дружно със фамилията. Физиотерапевтите, логопедите и ерготерапевтите работят дружно в границите на една и съща лечебна сесия, с цел да отговорят на комплексните усложнения, които постоянно имат децата с церебрална парализа. Затова е значимо те да имат общо схващане и взор върху детето, както и единни съгласувани цели, върху които да работят.

Бобат е базова идея, залегнала в лечебната работа на Карин дом, която е в синхрон с съществени правила, на които се основава работата ни – екипност, холистичен метод към детето, присъединяване на родителите и създаване на умения за самостоятелен живот.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР