Специален интерес към Индустриална зона Загоре и възможностите за изграждане

...
Специален интерес към Индустриална зона Загоре и възможностите за изграждане
Коментари Харесай

Интерес към Индустриална зона Загоре от пакистанска делегация 

Специален интерес към Индустриална зона " Загоре " и опциите за създаване на логистични центрове за пакистански артикули, като се употребява географското преимущество на България като най-близката до Пакистан европейска страна, е показала делегация на посолството на Ислямската република при посещаване на Търговско-промишлената палата (ТПП) в Стара Загора. 
Временно ръководещият Маруан Алекс Аийаш и чиновници на посолството на Пакистан у нас се срещнаха с ръководителя на палатата Олег Стоилов и с представители на старозагорския бизнес, измежду които бяха и изпълнителният шеф на Агенцията за районно икономическо развиване (АРИР) Румяна Грозева и изпълнителният шеф на Индустриална зона Загоре Радослав Танев.
Посланикът показа презентация с информация за азиатската страна и за огромните опциите за развиване на стопански и търговски връзки сред двете страни. Аийаш и Стоилов оповестиха, че се приготвя сключване на съглашение за партньорство сред търговско-промишлените покои на Стара Загора и на пакистанския град Сархад..
Фирмите от района показаха производството си и ползите си, а по време на диалозите се откроиха тематики от съвместен интерес, както и благоприятни условия за партньорството, които да се развиват в бъдеще.
Олег Стоилов подари на Маруан Алекс Аийаш еластичен Знак на лъвицата с лъвчето - знак на Стара Загора, стопански годишник на района и още едно издание с информация за вложителите, а гостът подари на домакините си картина с пейзаж от Пакистан и материали с информация за страната.
Пакистан е с 210-милионно население и добре развита стопанска система, в която водещо място имат текстилното произвеждане, спортни артикули, хирургични принадлежности. Добре е развъртян и аграрният бранш, който създава екзотични плодове и други хранителни артикули. Годишният стокообмен сред Пакистан и България е единствено 34 милиона $. Политическите връзки сред двете страни датират от 50 години и  сега са доста положителни.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР