Специален екип от специалисти за ядрено-биологична защита пристигна на мястото

...
Специален екип от специалисти за ядрено-биологична защита пристигна на мястото
Коментари Харесай

Специалисти по ядрено-биологична защита са на мястото на самолетната катастрофа в Гърция

Специален екип от експерти за ядрено-биологична отбрана дойде на мястото на злополуката в Северна Гърция, където нощес се разруши аероплан с рисков товар, съобщи БНР.

До останките от машината има бяло вещество от незнаен генезис, което изследват експертите. Районът е блокиран от полиция.

Двама от пожарникарите, пристигнали първи на мястото на случая, са с дихателни проблеми.

По-рано бе обявено, че товарен аероплан Ан-12 на украинска самолетна компания, пътувал от Сърбия за Йордания с евентуално рисков товар, е аварирал нощес край Кавала, Северна Гърция. Смята се, че на борда е имало 12 тона рискови материали, най-много експлозиви

Властите блокираха региона и не позволяват никой да се приближи до останките на самолета. Всички, които работят на мястото на злополуката, са облечени със специфични екипи против радиация.

Мястото на злополуката се обследва с дрон.

Шефът на противопожарната работа в Северна Македония Апостолидис заяви, че пожарникарите чакат позволение за продължение на акцията. Атмосферата е натоварена с токсични газове, споделят огнеборците.

Прекъснато е електрозахранването и водоснабдяването в региона. Жителите на Палеохори са затворени в домовете си. Екип от военни лекари е в подготвеност за незабавна реакция.

Самолетът е трансформирал посоката на придвижване над Атон и се е насочил към летище Кавала, само че заради пламнал мотор не е достигнал летището.

Ако беше паднал над обитаемо място, жертвите несъмнено щяха да са повече от хиляда души, оповестяват локалните поданици.

На място дойдоха украински дипломати, с цел да се осведомят за гибелта на екипажа.

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в!

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР