Спецакция. Снимка: ОДМВР-Пловдив Тази сутрин е стартирала спецакция на територията на

...
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Пловдив
Тази сутрин е стартирала спецакция на територията на
Коментари Харесай

Спецакция в Пловдив: Има задържани

 Спецакция
Спецакция. Снимка: ОДМВР-Пловдив

Тази заран е стартирала спецакция на територията на Трето и Шесто районни ръководства в Пловдив . Проверките са по главните посоки на полицейската активност – престъпна, икономическа и охранителна.

Засиленото полицейско наличие е в кварталите „ Шекер махала ”, „ Арман махала ” и „ Столипиново ” , а дейностите на чиновниците от двете районни ръководства се подкрепят от екипи на бранш „ Специализирани полицейски сили ”. Допълнително вземат участие и представители на Агенция „ Митници ”, Областна дирекция по сигурност на храните, Комисия за отбрана на потребителите.

Целта на акцията е да бъдат пресечени всички типове закононарушения , в това число и свързани с политическите права на жителите . Контролът обгръща противозаконното владеене и разпространяване на наркотични субстанции, акцизни артикули и продукти на предпазени търговски марки; съблюдаване на условията за придобиване и предпазване на огнестрелно оръжие; търговия с черни и цветни метали; лихварска активност. Работи се и във връзка с добита информация за осъществени обири, грабежи и други престъпления. Активно се ревизира вероятността за пазаруване и пласиране на гласове на идните избори. Засилени инспекции се правят и по линия на пътната сигурност.

До 12:00 часа в двете паралелни интервенции общо са били тествани близо 200 транспортни средства и 240 лица . Около 100 са случаите на взето административно отношение от страна на чиновниците на реда по Закона за гражданската регистрация, Закона за българските персонални документи, Закона за придвижване по пътищата и Кодекса за застраховането.

В квартал „ Столипиново ” е осъществена ревизия на общо 15 магазина и заложни къщи . В 3 от обектите са открити нередности, за които чиновниците от Агенция „ Митници ”, ОДБХ и КЗП са съставили констативни протоколи.

В Трето Районно ръководство са арестувани двама поданици на „ Шекер махала “ за нелегално предпазване на контрабандни цигари. По случая е формирано бързо произвеждане по член 234 от Наказателен кодекс, конфискувани са 6600 къса.

Проверка за същото закононарушение е стартирана против различен мъж от квартала , укрил в автомобила си известно количество от незаконната стока.

Междувременно е задържан и пловдивчанин, обвинен за породена телесна щета по хулигански подбуди . Самоличността му е открита след извършени бързи оперативни и издирвателни дейности по сигнал от през вчерашния ден. Според предварителната информация, в неделя мъжът нанесъл побой на клиент в нощно заведение на бул. „ България ”. Работата по документиране на досъдебното произвеждане продължава под наблюдаване на районната прокуратура.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР