Спецакция се проведе в известно заведение в кв Драгалевци късно

...
Спецакция се проведе в известно заведение в кв Драгалевци късно
Коментари Харесай

Масирано провериха завадение в София. Собственикът е в ареста с обвинение, че финансира протестите

Спецакция се организира в известно заведение в кв „ Драгалевци ” късно нощес. Икономическа полиция, Инспекцията по труда, Национална агенция за приходите, Агенцията по храните и пожарната, влязоха в ресторанта, благосъстоятелност на Веселин Денков. Самият той е арестуван на 1 септември при опит да премине Граничен контролно-пропусквателен пункт ”Калотина ”. Едно от обвиняванията към него е, че финансира митингите. Проверката е траяла към час и половина. Нарушения не са открити. Ето какво написаха екипа на заведението във Facebook:
Тази вечер, към 19:30 часа, когато екипът ни обслужваше цялостни зали с вечерящи клиенти и чакахме декларирани резервации, работата ни бе смутена от ненадейно навлизане на представители на Национална агенция за приходите, РИОКОЗ, пожарната, икономическа полиция, ревизия по труда за акция на работното ни място - ресторант “Воденицата”.

Клиентите ни очевидно се тормозиха и прекъснаха вечерята си, въпреки личният състав ни да продължи да държи на високия си професионализъм и да прави своята работа.
Почувствахме се изплашени и незаслужено застрашени на работното си място - ресторантът ни съществува от 1998 година и е едно от най-знаковите и емблематични заведения в столицата ни. Повече от двадесет години екипът ни е посрещал дипломати и международни известни лица и постоянно сме били горди с изрядните си известност и професионализъм!

От седмица нашият шеф Веселин Денков е арестуван по съмнение във финансова поддръжка на митингите. Пред съда той отхвърли това обвиняване и ние сме сигурни в неговата непорочност! Ако месеци наред се притеснявахме от неналичието на работа, поради пандемията, през днешния ден сме обезпокоени още веднъж за работните си места, тъй като такива показни акции слагат под подозрение законността и справедливостта в страната ни. Приемаме, че част от отговорностите на институциите са точно инспекциите, само че с тази повсеместност по-скоро наподобяват като наказателна акция. Акция освен против работодателя ни, само че и против нас, които вадим хляба си по почтен метод тук.

Във всички протоколи от осъществените инспекции, няма установени нарушавания!
Надяваме се на справедливи решения на съда и да не се нарушава опцията да работим в естествени условия и да продължим да вършим това, което обичаме - да посрещаме хората в спокойна и приятна конюнктура и да ги изпращаме щастливи!
Екипът на ресторант “Воденицата”

Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР