Спецакция на МВР се проведе в сряда в ромския квартал

...
Спецакция на МВР се проведе в сряда в ромския квартал
Коментари Харесай

МВР атакува схеми за купуване на гласове и изборни измами

Спецакция на Министерство на вътрешните работи се организира в сряда в ромския квартал „ Надежда “ в Сливен и в селата Самуилово, Тополчане и Камен. Според проверяващите органи тези региони са най-рисковите в общината. Извършени са инспекции в заложни къщи, къщи за бързи заеми и други. „ Цел на акцията са търговски обекти, в които има описи с хора пазаруващи на версия, “ заяви пред БНР основен контрольор Димитър Кикьов, шеф на районно управление (на МВР) на Министерство на вътрешните работи Сливен.

Ромите от квартал „ Надежда “ разясниха, че не са чували да се оферират пари за изборите. " Няма, не съм чувал такова нещо. Тези, които са претенденти, при тях са парите ", разясниха поданици на квартала. Полицията ревизираше влизащите и излизащи от махалата коли за нерегламентирано транспортиране на пасажери, които вероятно по време на изборите могат да правят транспорт на гласоподаватели.

Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи в Разград пък разкри крупна скица за пазаруване на гласове. По време на изборите на 11 юли са открити близо 2500 подадени заявки за гласоподаване в преносима кутия за хора с трайни увреждания. Според органите на реда броят е в пъти по-висок от вота през април. Само в общините Кубрат и Исперих те са били по 500. " Резултатите от инспекциите са посочили, че хората от чието име са подадени заявките, не знаят за тяхното битие ", съобщи пред БНР ст. комисар Диян Минков, шеф на Областната дирекция на Министерство на вътрешните работи – Разград.

Някои от хората, подписани под заявките, са разпитани. Те са обяснили, че в никакъв случай не са подписвали тези документи. Според полицията в други заявки подписите явно са фалшифицирани. Община Разград е измежду първенците с най-вече заявки за гласоподаване с преносима урна - общо над 400, оповестява bTV.

Преди дни вътрешният министър Бойко Рашков разяснява, че и преди тези избори се регистрират доста сигнали за пазаруване на гласове. " Тези сигнали са основно за опити и за пазаруване на гласове от две партии - ГЕРБ и Движение за права и свободи. Това се случва със опасност към хората да внимават, когато се върнат на власт, както и с финанси с неразбираем генезис ", съобщи Рашков.

Преди седмица основният прокурор Иван Гешев и шефът на ДАНС Пламен Тончев подписаха заповед за основаване на междуведомствено звено, което да се бори с пазаруването на гласове на идните президентски и парламентарни избори. Извън него обаче остава Министерство на вътрешните работи. Вътрешният министър Бойко Рашков неведнъж съобщи, че не вижда смисъл от сходно нещо. Той даже заподозря, че задачата е прокуратурата да желае такова взаимно звено е да получава информация за полицейските следствия и да ги стопира.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР