Спестяването на пари за черни дни е широко разпространен финансов

...
Спестяването на пари за черни дни е широко разпространен финансов
Коментари Харесай

Спестяване за черни дни - винаги ли е правилен ход?

Спестяването на пари за черни дни е необятно публикуван финансов принцип, който предлага основаването на фонд за незабавни случаи за превъзмогване на непредвидени финансови стихии. Има обаче избрани условия и вероятности, при които общоприетата мъдрост за икономисване за черни дни може да не е оптималният метод.

На първо място концепцията за икономисване за черни дни допуска известна степен на предвидимост на събитията в живота. В реалност животът постоянно е непредсказуем, а финансовите провокации могат да дойдат под разнообразни форми. Ако разчитате само на общ фонд за незабавни случаи, може да не съумеете да се справите със спецификата на непредвидените разноски, като да вземем за пример незабавни медицински случаи, неочаквана загуба на работа или непредвидени правни проблеми.

Вместо да се икономисва за черни дни, може да се предложи построяването на по-стабилна финансова тактика, която включва изцяло застрахователно покритие и диверсифицирани вложения, с цел да се обезпечи по-нюансирана отбрана против непредвидени условия.

Освен това спестяването за черни дни може по нехайство да насърчи мисленето за дефицит и боязън от парите. Макар че е рационално да бъдем финансово виновни, несъразмерното концентриране върху спестяването за евентуални компликации може да попречи на способността на човек да поема пресметнати опасности и да влага във благоприятни условия за персонално или професионално развиване. В избрани обстановки отделянето на средства за самоусъвършенстване, обучение или предприемачески инициативи може да донесе по-големи изгоди в дълготраен проект, в сравнение с трупането на пари за неопределени бъдещи потребности.

Освен това спестяването за черни дни може да не е най-ефективното потребление на финансовите запаси във времена на икономическа неустановеност. В интервали на ниски лихвени проценти възвръщаемостта на обичайните спестовни сметки или консервативните вложения може да не успее да надмине инфлацията, което с течение на времето води до загуба на покупателна дарба. При такива сюжети изследването на различни капиталови тактики или потреблението на средства за понижаване на дълга може да предложи по-активен и ефикасен метод за обезпечаване на финансовото бъдеще.

От значително значение е да се признае, че финансовото състояние на всеки човек е неповторимо и универсалният метод може да не е подобаващ за всички. За някои хора може да е по-полезно да употребяват стратегически ресурсите си, с цел да посрещнат непосредствени потребности или да се възползват от опциите, вместо да натрупат фонд за черни дни, който може да остане непокътнат с години.

Въпреки че спестяването за черни дни е рационална финансова процедура за доста хора, има обстановки, в които различните тактики могат да бъдат по-изгодни. Фокусирането върху персонализирано финансово обмисляне, възприемането на мислене за обилие и обмислянето на различни вложения в интервали на икономическа неустановеност са аспекти, които си коства да бъдат проучени, с цел да се обезпечи добре застъпен и адаптивен метод към персоналните финанси, осведоми aktualno.com.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР