Спешното приемане на Бюджет `2023 година трябва да бъде приоритет

...
Спешното приемане на Бюджет `2023 година трябва да бъде приоритет
Коментари Харесай

Работодателите: Влизането в Шенген, ОИСР и еврозоната е приоритет

Спешното приемане на Бюджет `2023 година би трябвало да бъде приоритет на 49-я парламент. За това упорстват работодатели, съгласно които увеличението на разходната част не може да продължава. Бизнесът е безапелационен, че без устойчиво ръководство, банкрутът не е изключен.

„ Нужно е да има постоянно държавно управление и бюджетът да се съобрази с условието за 3-процентния недостиг. Депутатите да имат визия по какъв начин желаят да се развива стопанската система на България. Да имат малко по-голям небосвод на дейностите си и да подхващат ефикасни ограничения. Нито една партия не говореше за това преди изборите ", изясни зам.-председателят на БСК Мария Минчева по NOVA NEWS.

Председателят на БТПП и ротационен ръководител на АОБР Цветан Симеонов посочи, че не е черноглед за това какво ще се случи в бюджета. „ Може да имаме по-положителни упования за бюджета. Имахме среща и с двете най-добре показали се групи на изборите - и с ГЕРБ, и с ПП-ДБ. Те потвърдиха, че ще създадат всичко допустимо за трите съществени целта - Шенген, еврозоната и Организацията за икономическо сътрудничество и раз, да бъдат изпълнени ", сподели Симеонов.

Според него няма по какъв начин участието на страната ни в Шенген да се случи без правна промяна. „ Не бива бюджетът да бъде безгрижно увеличаван в разходната част ", добави той.

Председателят на АИКБ Васил Велев изясни, че има „ стандарти, които би трябвало да бъдат реализирани, с цел да влезем в Организацията за икономическо сътрудничество и раз ".

Васил Велев - ръководител на АИКБ, добави: „ Трябва да орежем непотребните разноски, това харчене на калпак в обществената сфера - бедните, богати - всички получават безвъзмездни неща. Защо е това ". Той посочи, че бюджетът би трябвало да е първата задача на новия парламент. „ Разходите са раздути до небесата от предходните парламенти ", сподели той и предвижда разлюляване на финансовата непоклатимост, в случай че не се подхващат ограничения.

„ Категорично сме срещу концепцията за налог " Свръхпечалба " на всички сдружения, които са за второто полугодие на 2023 година, който намираме за неправдив ", добави Мария Минчева - зам. - ръководител на БСК.

„ Планът за възобновяване и резистентност и стратегиите на Европейски Съюз се бавят ", а това са милиарди, добави Симеонов.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР