Спешно се затварят ски пистите в курортите Банско, Пампорово и

...
Спешно се затварят ски пистите в курортите Банско, Пампорово и
Коментари Харесай

Заради COVID-19: Ски курортите затварят пистите

Спешно се затварят ски пистите в курортите Банско, Пампорово и Боровец, откакто стана ясно, че 9-годишно дете – английски жител на отмора, е инфектирано с ковид.

Случаят е от Банско. Петима души – 3 деца с двама възрастни, които са сложени под карантина в курорта, са били в една група със инфектираното дете.
Банско затваря ски пистите поради ковид В момента в града има 700 непознати жители, от които 230 са британци
Голяма част от хотелите в града са затворени, а други изпращат последните си посетители, заяви кореспондентът на bTV в района. В момента в Банско има 700 непознати жители, от които 230 са британци.

Във връзка с разпространяването на COVID-19 управлението на Пампорово АД също взе решение да прекрати краткотрайно активността на ски зона, oт 17 март до 29 март в това число, оповестиха от сдружението.

Ски-зоната в Боровец също затваря на 17 март. Предвид изключителното състояние в страната и предвид на здравето и сигурността на всички посетители и чиновници в курорта, показват от там.

Затварянето включва прекъсване на всички уреди, затваряне на пистите, ски-училището и ски дрешниците.
Дете на 9 години е новият случай на инфектиран с ковид Два са приблизително тежките случая на заболяването у нас
Ръководителят на Националния действен щаб ген. Венцислав Мутафчийски прикани тази заран към по–строг надзор туристическия бизнес.

Ски курортите се оформят като една доста забавна дестинация за болестта, съгласно генерала.

„ Ски курортите се явяват като развъдник за разпространяване на ковид “, сподели още ген. Мутафчийски. " Това е обвързвано с преохлаждане на носоглътката и тогава тя става доста по-податлива за разбиране на вируси ", изясни той.

Проблем на туристическите компании е, че в устрема да запазят бизнеса си, одобряват хора, които са " безусловно безотговорни ", разяснява ръководителят на оперативния щаб.

Коронавирусът и България Без „ синя “ и „ зелена “ зона в София поради ковид Банско затваря ски пистите поради ковид Прокуратурата и Министерство на вътрешните работи стартират борба със спекулата поради COVID-19 Завод " Арсенал " стопира работа, над 8000 служащи излизат в отпуск Заразено дете измежду туристите в Банско и първи арест поради COVID-19 (ОБЗОР) Заради контакт с болен от COVID-19: 8 от Бургаско под карантина Как COVID-19 ще се отрази на бизнеса и каква ще е цената на рецесията? Италиански доктор е измежду доброволците в Александровска болница Вълна от съпричастност с медицинските служащи на първа линия против COVID-19 (ВИДЕО) Варна стяга ограниченията след първия случай на ковид в града Младен Маринов: Телефонни измамници употребяват ковид в своите схеми Мерки за отбрана: Какво подхващат против COVID-19 в Бургас? Министерство на външните работи: 53-годишен българин в Сингапур е инфектиран с COVID-19 Проф. Кантарджиев: Нямаме пациент с ковид в сериозно положение Д-р Масларски: Децата с ковид имат леки признаци, само че са рискови за възрастните Кондуктор, таксиметров водач и медици – под карантина поради първия с COVID-19 във Варна Д-р Петър Марков за ковид: Най-важно е понижаване на околните контакти сред хората 51 са записаните с COVID-19 пациенти в България Не, COVID-19 няма наложително да ви убие, в случай че сте пили това лекарство В Чипровци арестуваха мъж, завърнал се от Италия, защото се разхождал, вместо да е под карантина
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР