Спешно, при съкратени срокове, купуват фонокарти за . Прогнозната стойност

...
Спешно, при съкратени срокове, купуват фонокарти за . Прогнозната стойност
Коментари Харесай

Спешно купуват за 2,2 млн. лв. фонокарти за затворниците

Спешно, при съкратени периоди, купуват фонокарти за. Прогнозната стойност на оповестената от държавното дружество „ Фонд затворно дело “ поръчка е 2,2 млн. без Данък добавена стойност.
Срокът за предаване на офертите е до 4-ти март, а предметът й е „ Доставка на фонокарти за осъществяване на диалози на територията на Р.България и отвън нея, позволяващи използването на апарати вид Мобика, инсталирани в местата за отнемане от независимост “. През месец април предходната година „ Фонд затворно дело “ подписва контракт със същия предмет на обща стойност 1,8 лева.без Данък добавена стойност
 Отново работи телефонът за съвещания на пациенти с хронични заболявания в пандемията Отново работи телефонът за съвещания на пациенти с хронични заболявания в пандемията
От през днешния ден, 18 ноември, осведомителната линия в помощ на пациентите с хронични болести възобновява работата си. Телефонът е 0800 14 515...
Предвид въведеното изключително състояние в страната от средата на март 2020-та и последващото прекосяване към изключителна епидемиологична конюнктура, свижданията на лишените от независимост лица са лимитирани. В тази връзка е повишен регламентираният месечен предел за закупуване на движимости и артикули от затворническите лавки от 610 на 800лв. Потреблението е доста повишено, включително и закупуването на фонокарти от лавки и бюфети в местата за отнемане от независимост. Стойността на до момента настоящия контракт е съвсем изчерпана, се сочи в обосновката.
Справка в уеб страницата на Агенцията за публични поръчки (АОП) за въпросния контракт сочи, че той е подписан на 3-ти април с БТК ЕАД, само че сумата по него не е 1,8 млн. лв., а 2,7 млн. лв. без Данък добавена стойност.  

Неговият период на деяние е 12 месеца, до привършване на финансовия запас или до избор на реализатор по процедура „ Доставка и монтаж на IP основана телефонна система за потребностите на Държавно дружество „ Фонд затворно дело “.
 Дрога за разпространяване е открита в деня за рандеву в Софийския затвор Дрога за разпространяване е открита в деня за рандеву в Софийския затвор
Дрога за разпространяване е открита в деня за рандеву в Софийския затвор. Има арестуван, оповестиха от прокуратурата. Софийска градска прочие..

През месец ноември почнали подготовка на нова поръчка за нова доставка на фонокарти. Тя е оповестена предишния месец, само че малко по-късно е прекъсната. Причината е, че от АОП получават дефинитивно мнение, че в нея са позволени съществени нарушавания, които не могат да бъдат отстранени в период.
Според документите фондът би трябвало да обезпечи доставка на фонокарти в лавките и бюфетите на местата за отнемане от независимост. „ Забавата или непредоставянето на фонокарти на лишените от свободи, директно ще наруши естествените условия на живот на същите, които са нормативно регламентирани и са съществена активност на ДПФЗД, както и настъпването на неподходящи последствия и увреждане на публичния интерес. Към момента настоящата фактическа конюнктура допуска бързи и своевременни дейности от страна на възложителя за застраховане на доставките “, се сочи още в тях.   

Още от ЛЮБОПИТНО:

Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР