Спешните служби се опитат да разчистят задръстените пътища и хората

...
Спешните служби се опитат да разчистят задръстените пътища и хората
Коментари Харесай

Дубай се съвзема след потопа

Спешните служби се опитат да разчистят задръстените пътища и хората правят оценка вредите по домовете и предприятията в четвъртък след невижданата дъждовна стихия, която заля Обединените арабски емирства, предава Ройтерс.

Международното летище в Дубай, главен туристически център, се пробва да се оправи със арестуваните полети и доста пътища към момента остават наводнени след пороя във вторник.

, виждани от страната от Персийския залив за 75 години, откогато се водят записи. Те блокираха огромна част от страната и предизвикаха обилни вреди.

Много поданици оповестиха за течове в домовете си, до момента в който фрагменти, публикувани в обществените медии, демонстрират, че моловете са претъпкани с вода, изливаща се от покривите.

Движението остана мощно затруднено. Магистрала през Дубай беше понижена до една лента в едната посока, което докара до прекъсване на трафика, до момента в който основният път, който свързва Дубай с Абу Даби, беше затворен в посока Абу Даби.

В Дубай някои транспортни средства, в това число рейсове, бяха съвсем напълно потопени във вода. На бензиностанциите се извиха дълги опашки.

Работата на летището в Дубай остава нарушена , откакто бурята наводни пистата, което докара до отклонения, закъснения и анулация на полети.

Летището заяви в четвъртък сутринта, че е възобновило приема на входящи полети на Терминал 1, употребен от задгранични превозвачи, само че полетите не престават да се забавят или анулират.

По-късно бе обявено, че е обновена работата на Терминал 3 за полети на Emirates и flydubai, само че летището предизвести, че има огромен брой хора, които чакат да се записват, и сподели, че пасажерите би трябвало да идват на терминала единствено в случай че имат удостоверение за тръгване от самолетната компания си.

Emirates , най-големият транспортьор на летището, спря всички процедури за чекиране в сряда .

Бурята, която връхлетя прилежащ Оман в неделя, връхлетя ОАЕ във вторник, наводни главните пътища и аргументи безпорядък Съобщава се за един умрял в ОАЕ и за 20 жертви в Оман .

Властите разпоредиха на държавни чиновници възпитаници и студенти да си останат у дома, до момента в който наводнените пътища се разчистят.

Тъй като пътищата към мощно засегнатите региони остават наводнени, доста магазини за хранителни артикули и търговски центрове останаха затворени, а тези, които бяха отворени, останаха с съвсем празни лавици.

Услугите за доставка в Дубай, където жителите са привикнали да поръчват всичко с едно натискане на бутон, на практика не работеха.

Валежите са необичайност в ОАЕ и на други места на Арабския полуостров, който нормално е прочут със сухия си необитаем климат. Летните температури на въздуха там могат да скочат над 50 градуса по Целзий.

След събитията във вторник бяха повдигнати въпроси дали изкуственото основаване на облаци , развой, който ОАЕ постоянно организира, може да е предизвикало проливните дъждове.

Но специалисти по климата споделиха, че световното стопляне е главният провинен за рисковите климатични феномени.

Изследователите чакат, че изменението на климата ще докара до нараснали температури, нараснала мокрота и по-голям риск от наводнения в елементи от района на Персийския залив. Проблемът може да се утежни в страни като ОАЕ, където липсва дренажна инфраструктура за справяне с проливни дъждове.

Правителствена организация на ОАЕ, която дава отговор за основаване на облаците - развой на манипулиране на облаците за увеличение на преваляванията - отхвърли сходни интервенции да са се правили преди бурята.

Президентът Шейх Мохамед бин Зайед ал Нахаян сподели в изказване, че е наредил на управляващите да оценят вредите и да обезпечат поддръжка на фамилиите, наранени от бурята.
 Шефът на Организация на обединените нации по климата: Имаме две години да спасим планетата
Шефът на Организация на обединените нации по климата: Имаме две години да спасим планетата

Глобалното стопляне се изплъзва от дневния ред на политиците
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР