Спешните медици в Русе оттеглиха оставките си след среща със

...
Спешните медици в Русе оттеглиха оставките си след среща със
Коментари Харесай

Спешните медици в Русе оттеглиха оставките си

Спешните медици в Русе отдръпнаха оставките си след среща със заместител здравния министър Бойко Пенков. 
 Медици от Спешна помощ в Русе всеобщо подадоха оставки
44 медици подадоха заявки за овакантяване. Те упорстват за повишаване на работните заплати, 7-часовия работен ден и възстановяване на изискванията на труд.

След срещата с Пенков и последните 21 души от в началото подалите заявки за овакантяване отдръпнаха оставките си. 

Пенков изясни, че на срещата са били сложено доста проблеми. Един от главните е прекосяването на чиновниците на ЦСМП в Русе на седемчасов работен ден.

Пенков ги уведомил, че новият шеф на Спешна помощ в града доктор Иванка Маринова работи по този въпрос, като най-късно до две седмици заповедта ще е реалност и от 1 май ще влезе в действие, заяви Българска телеграфна агенция.

Заместник-министърът изясни, че вторият проблем е с рестриктивните мерки в изключителния труд, който може да бъде полаган. Той съобщи, че ще бъдат открити положителни практики, с цел да може чиновниците да получават пари за всеки направен час. За нарастването на заплатите той изясни, че в последните три години заплатите в Спешна помощ са увеличавани всяка година с по 10%.

Относно настояванията за незабавни ограничения против експанзията към медиците Пенков разяснява, че Министерството на здравеопазването е в доста тясно съдействие с прокуратурата и с Министерство на вътрешните работи, като се търсят способи, с цел да се лимитират до най-малко сходни случаи.
Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР