Спешните и спасителните служби ще работят в пострадалия от торнадо

...
Спешните и спасителните служби ще работят в пострадалия от торнадо
Коментари Харесай

Щетите от торнадото в Кентъки може да не бъдат възстановени с месеци

Спешните и избавителните служби ще работят в потърпевшия от торнадо щат Кентъки в продължение на седмици или даже месеци, съобщи на конференция в Мейфийлд министърът на вътрешната сигурност на Съединени американски щати Алехандро Майоркас. Пресконференцията беше излъчена по CNN.

" Ще бъдем тук и на следващия ден, и през идващите дни, седмици и месеци, до момента в който възобновяване завърши ", сподели Майоркас, представен от БГНЕС.
ВИДЕО: Петте най-големи торнада в историята до момента
Торнадото е едно от най-страшните и опустошителни естествени бедствия, които планетата ни познава. Торнада се появяват по друго време...

Той съобщи, че Федералната организация за ръководство на изключителни обстановки работи за обезпечаване на храна, вода, краткотрайни подслони и цялата нужна помощ за засегнатите региони.

По-рано губернаторът на Кентъки Анди Бешир заяви, че повече от 80 души са починали в щата вследствие на торнадото. С това общият брой на жертвите на бедствието в Съединени американски щати надвишава 90 души.

Град Мейфийлд с население от 10 000 души, претърпява най-големи вреди - там се срути покривът на фабрика за свещи, разрушени са полицейски сектор и пожарна, както и доста жилищни здания.

Още:

Още от АМЕРИКА:
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР