Спешни промени на правилника на Народното събрание поиска председателят на

...
Спешни промени на правилника на Народното събрание поиска председателят на
Коментари Харесай

Пеевски: Има голям скандал - проруската партия "Възраждане" оглави контрола на българските спецслужби. Това е ужасяващ пробив в националната ни сигурност

Спешни промени на правилника на Народното събрание изиска ръководителят на групата на Движение за права и свободи Делян Пеевски. Причината е, че на ротационен принцип " Възраждане " е застанала отпред на комисията за надзор на спецслужбите в Народното събрание.
 
" Има огромен скандал - проруската  партия " Възраждане " оглави контрола на българските спецслужби. Това е най-големият скандал. Застрашена е националната ни сигурност. Това е отблъскващ пробив в националната ни сигурност ", разяснява Пеевски в коридорите на Народно събрание.
 
Той изрази учудването си: " Не знам за какво и сътрудниците от евроатлантическото болшинство изобщо не го разясняват. Застрашена е нашата национална сигурност. Тази партия, която работи срещу българските ползи, да оглавява нашите спецслужби,това е отблъскващ пробив в нашата национална сигурност, настоя Пеевски. Председателят на тази комисия има достъп до най-секретната информация ", изясни той.
 
И изясни, че до момента " Възраждане " са се държали " като хора, които няма да оглавяват тази комисия, тъй като знаят защо става въпрос и, че са подвластни ". Затова Пеевски ще изиска тази комисия да има непрекъснат ръководителят, а да не е на ротационен принцип. Настоявам незабавно да вземем ограничения по този случай и управлението на Комисията да се промени. Още през днешния ден ще изготвим корекция в правилника на Народно събрание и ръководителят на тази комисия да се избира съразмерно, а не ротационно, изясни Пеевски.
 
Делян Пеевски съобщи, че определените през днешния ден за членове на Конституционен съд Десислава Атанасова и Борислав Белазелков са били подкрепени от Движение за права и свободи още като оферти и че при гласуването в пленарна зала са получили цялостната поддръжка от Движение за права и свободи. За продължителността на мандата от 9 години, Пеевски изясни " Така са решили нашите адвокати, по този начин сме го изготвили, считаме че те са прави ".
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР