Спешни действия за защита на служителите в местата за лишаване

...
Спешни действия за защита на служителите в местата за лишаване
Коментари Харесай

Мерки за защита на служителите в ГДИН и ГДО от агресията срещу тях

Спешни дейности за отбрана на чиновниците в местата за отнемане от независимост и в арестите от честите случаи на експанзия по отношение на тях бяха набелязани на среща в Министерството на правосъдието (МП).

Включително за правна отбрана по каузи във връзка със службата им.

Налице са както физически похищения от страна на лишени от независимост и арестувани, по този начин и психическа и вербална експанзия по отношение на чиновниците. Включително посредством роене на тъжби, сигнали и каузи против тях, които в голямата им част се оказват неоснователни, бе установено на срещата. 

На нея участваха министър Крум Зарков и отрасловият зам.-министър Мария Павлова, професионалните управления на ГДИН и ГДО, представители на всички синдикати от системата – Синдикат на чиновниците на пандизите в България, Синдикат „ Охрана “, Синдикат на пенитенциарните чиновници, както и новоучредените Синдикат на чиновниците в Министерство на правосъдието и Синдикат на чиновниците в ГДИН.

Взето бе решение да се сътвори работна група отпред със зам.-министър Павлова, в която ще вземат участие началникът на кабинета на министъра на правораздаването доцент Мирослава Манолова, представители на всички синдикати, на двете основни дирекции, на дирекция „ Съвет по законодателство “ и на финансовата дирекция.

„ Да се стартира работа срочно и то от практиката към теорията “, акцентира министър Зарков.

Две са главните посоки: предприемане на съответни и незабавни ограничения за организация на отбрана на чиновниците и набелязване на законодателни промени, в случай че се постановат такива. 
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР