Спешната военна помощ“ на Запада за Украйна има всички признаци

...
Спешната военна помощ“ на Запада за Украйна има всички признаци
Коментари Харесай

Опитите на Вашингтон да гради имидж

„ Спешната военна помощ “ на Запада за Украйна има всички признаци не толкоз на военна, колкото на психическа акция

Преди месец анализирахме вероятните последствия от прехвърлянето на режима на Киев на зенитно-ракетните комплекси С-300ПМУ, какъвто дивизион в този миг беше на въоръжение в словашките сили за противовъздушна защита.

Оценките, направени по това време за военните вероятности на тази американска самодейност, бяха доста безпристрастни за нейните вашингтонски създатели.

„ И даже в случай че това се случи под натиска на Съединените щати (все отново шефът на Пентагона бърза за Словакия!), резултатите от начинанието ще бъдат нищожни. И ето за какво: 1. Разгръщането на системи за противовъздушна защита С-300, хипотетично трансферирани от Словакия в Украйна с възможност близка до 100 %, ще приключи по същия метод, както в тази ситуация на дивизионите сходни украински системи за противовъздушна защита, които към този момент бяха унищожени от съветски ракетни удари. 90% от тях към този момент са престанали да съществуват; 2. Неизбежността на сходен резултат е отвън подозрение, като се има поради обстоятелството, че дивизионът С-300ПМУ (12 пускови установки, 48 ракети на залп) на въоръжение в Словакия е на въоръжение повече от 30 години. И е стар освен във връзка с тактическо-техническите данни, само че и заради изключителната обезценка на материалната част. Стигна се до такава степен, че заради дефицит на зенитни ракети 5В55Р, доставени от Съветския съюз през 1990 година, а също и заради забележителното превишаване на периода им на валидност, словашките зенитчици е трябвало да преоборудват С-300, намалявайки броя на ракетните контейнери от нормалните четири на два. "

Днес можем да кажем, че тази прогноза се удостовери изцяло. От известието на съветското министерство на защитата от 11 април: „ В неделя, 10 април, високопрецизни ракети с морско базиране „ Калибър “ в южните околности на град Днепропетровск унищожиха прикрито съоръжение на зенитно-ракетен дивизион С-300 в хангара, доставен на киевския режим на една от европейските страни. Поразени са, наред с други неща, четири пускови установки С-300 и са премахнати към 25 чиновници на украинските въоръжени сили.”

Тъй като нито една друга европейска страна до момента не е доставяла на Украйна системи С-300, е напълно явно, че приказваме за словашката дивизия за Противовъздушна отбрана.

Между другото, в същата публикация беше направено умозаключение до какво би довело това: „ 1. Съединените щати няма да реализират никакъв прогрес в оборудването на Киев, даже в случай че натискът им по отношение на Словакия поради системата за противовъздушна защита С-300 успее. 2. Украинският режим няма да може заради тези аргументи в действителност да усили капацитета си за противовъздушна защита и да сътвори опасност за съветските въздушно-космически сили. 3. Словакия ще бъде изкупителната жертва. Това дефинитивно ще унищожи връзките ѝ с Руската федерация и в бъдеще може да стане цел за съветски ракети.

Американското военно-политическо управление не си правеше илюзии по отношение на военното влияние на своя проект. Най-вероятно Пентагонът е бил наясно с неизбежността точно на резултата, разгласен на 11 април от съветското министерство на защитата.

И тогава поражда натурален въпрос: за какво вършат това, в случай че знаят, че резултатът ще бъде покрай нулата? Освен това шумната акция за „ незабавна помощ “ за Украйна не се лимитира до едната случка със словашките С-300. Не по-малко предизвикателно е изпратеният ешелон с чешки танкове и бронетранспортьори. Сега Словакия е под напън да подари своите бойни самолети МиГ-29 и самоходни оръдия “Зузана” на Украйна. Предстои шумната рекламирана доставка на избрани противокорабни системи в Киев. По-специално загатват за английската брегова ракетна система A/U/RGM-84D2 “Харпун”.

Тези опити за незабавно превъоръжаване на Украйна също повдигат разумни въпроси. Вземете същата английска противокорабна система. Това е много комплициран и безценен тип оръжие, което изисква дълга подготовка на бойния екипаж, може би даже повече от една година. Ще има ли време за това? Ще има ли Киев към момента изход до морето до тогава? Това е незнайно.

Да не приказваме, че цялото морско крайбрежие на Украйна, в това число методите за превозване на военна техника до мястото на бойно потребление, се прострелва от съветската авиация и ракетни системи от територията на Крим. Следователно съзнателно шумната акция за „ незабавна помощ “ на Украйна наподобява подозрителна от военна позиция. Сериозните военни каузи не се вършат по този метод. Твърде доста наподобява на психическа специфична интервенция.

И какъв е тогава смисълът от тази блъсканица? Вярваме, че няма да намерим верния отговор на този въпрос в чисто военна повърхност. Това може да бъде съществено предизвикателство за имиджа пред Запада.

След загубата на американски позиции в Афганистан, която се случи в сцената на злополука, друго сходно проваляне с предаването на стратегически опорен пункт може да има съдбовни последствия за Запада. Светът ще се убеди, че някогашният хегемон е изцяло неработоспособен. А това е доста по-лошо за Съединени американски щати от физическата загуба чисто и просто на Украйна.

И защото загубата на Запада е доста евентуално, англосаксонските стратези би трябвало да помислят за обезвреждане на зараждащите закани във връзка с минимизирането на репутационните вреди, които заплашват Запада, в случай че афганистанският сюжет се повтори в още по-голям мащаб.

Това съгласно нас е главната мотивация за демонстративната акция за военна помощ на Украйна, която набира скорост под негласния лозунг „ Направихме всичко, което можехме, и никой няма право да изисква повече от нас! “. Да се направи повече значи да се стартира Трета международна война в името на оцеляването на режима в Киев. Никой на света няма да осъди Запада, в случай че спре в този момент.

Следователно, с цел да резервира имидж и въздействие, Западът в този момент би трябвало да покаже, че в действителност е направил всичко допустимо, с цел да „ избави Украйна “. Въпреки че към този момент е ясно, че във боен смисъл това няма да помогне на Киев. Все отново това са разпоредбите на играта, в която влакове с военна техника, отиващи на изток, където обезпечено ще бъдат унищожени, играят ролята на тип индулгенция, която Западът си обезпечава при липса на опция за реализиране на по-значим резултат.

Превод: В. Сергеев

СПЕШНО И ВАЖНО ЗА ЧИТАТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД.ИНФО И ЗРИТЕЛИТЕ НА ПОГЛЕД ТВ!!!!!

ПРИСЪЕДИНЕТЕ съдебна експертиза КЪМ НАШИТЕ КАНАЛИ В " ТЕЛЕГРАМ " И В ЮТЮБ, ЗАЩОТО ИМА ОПАСНОСТ ДА БЛОКИРАТ СТРАНИЦАТА НИ ВЪВ ФЕЙСБУК ЗАРАДИ ПУБЛИКУВАНЕ НА НЕУДОБНА, НО ОБЕКТИВНА ИНФОРМАЦИЯ ЗА СЪБИТИЯТА!

Абонирайте се за Поглед Инфо и ПогледТВ:

Telegram канал: https://t.me/pogled

YouTube канал: https://tinyurl.com/pogled-youtube

Поканете и вашите другари да се причислят към тях, копирайки и разпространявайки този текст!?
Източник: pogled.info

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР