Спешната помощ е в разпад, а първичната помощ в лицето

...
Спешната помощ е в разпад, а първичната помощ в лицето
Коментари Харесай

Петър Москов: Джипитата у нас са оредяваща прослойка, която се превръща в пречка

„ Спешната помощ е в разпад, а първичната помощ в лицето на джипитата е оредяваща каста от мои сътрудници, която се трансформира в спънка, в сравнение с в метод, по който системата трансмитира пациента от равнище на друго равнище “.

Това съобщи пред „ Българска национална телевизия “ някогашният здравен министър и ръководител на партия Консервативно обединяване на десницата /КОД/ Петър Москов . Той добави, че проблем има и с доболничната профилирана помощ, защото експертите като ендокринолози и кардиолози , сега са по-скоро паразитна част от системата, която съветва и препраща към идващия по направление .

„ В болничната ни система няма обезпечен път за пациента. Различните ѝ елементи не могат да взаимодействат една със друга в негова услуга, тъй като няма държавна политика, която да дефинира разпоредбите “.

Петър Москов съобщи, че не може да разяснява наклонността, обвързвана с това, че поредност от здравни министри не съумяват да изкарват цялостния си мандат си през последните години у нас, защото при всеки причина е друга. Според него въпросът, който би трябвало да касае пациентите, е не за какво един министър си потегля, а за какво е назначаван , когато няма политическо болшинство.

„ Господ Бог да стане министър, отново ще е същото “.

Според него огромната драма за страната ѝ, че се ръководи от „ дъщерна номенклатура на ченгетата “ , които са програмирали престъпния преход по съветски модел.

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР