Спешна среща се провежда в Дупница по проблема с безпризорните

...
Спешна среща се провежда в Дупница по проблема с безпризорните
Коментари Харесай

Безпризорни коне създават проблеми в Дупница

Спешна намира се организира в Дупница по казуса с безпризорните коне. Собствениците на животни ги пускат по улиците и те нанасят вреди. Около всеки блок в квартал “Бистрица” има коне. Думите на хората те пречат и затрудняват придвижването.

Кметът събра притежатели на коне и представители на контролните органи.Най-голям е казусът с конете на ромите, които не им поставят чипове и даже животните да бъдат хванати, мъчно се открива кой е притежателят им.

Заради задълбочаващия се проблем бяха взети незабавни ограничения. Обучени мъже с ласо ще хващат безпризорните коне и ще ги задържат в пригодено за задачата помещение.

„ При констатиране дали те имат микрочип надлежно ще бъде извикван стопанинът да си получи съответното административно наказание”, разясни доктор Георги Тимчев от ОДБХ- Кюстендил.

--> „ Нека да се знае, че в случай че някой от животновъдите демонстрира експанзия към чиновниците на общината, насочва закани, това е закононарушение по отношение на длъжностно лице, ще се образуват дела”, уточни Борислав Динев от Районното полицейско ръководство в Дупница.

Зам.-кметът на Дупница Крум Милев съобщи, че санкциите в началото са от 100 до 400 лв.. При следващо улавяне на кон на същия притежател стават двойни.

Ще се пристъпва и към евтаназия на животни, чиито притежатели не бъдат открити.
Източник: btvnovinite.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР