Спешна среща с министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова,

...
Спешна среща с министъра на икономиката и индустрията Корнелия Нинова,
Коментари Харесай

ВМЗ плаши с протест, ако не получи обещани от стария шеф по-високи заплати

Спешна среща с министъра на стопанската система и промишлеността Корнелия Нинова, с цел да даде гаранции, че ще се случи контрактувано със замененото от нея управление на ВМЗ Сопот повдигане на заплатите в завода, желаеха синдикатите в предприятието във вторник и дадоха да се разбере, че остават в протестна подготвеност, в случай че не си получат нарастването.

В понеделник профсъюзните организации във военния цех се оповестиха срещу новите шефове, тъй като не били осведомени добре с вътрешната активност на ВМЗ и това щяло се отрази отрицателно на активността. Те заплашиха с митинги, а от публикувана от тях на идващия ден позиция излиза наяве, че в действителност паниките им са свързани с пари.

В края на предходната седмица единствено преди няма и пет месеца от самата нея управление на ВМЗ с причините, че заводът е излязъл на загуба за първото тримесечие, отхвърля да заплати дължимия на страната дял и самоволно разпродава почивни бази. Начело на предприятието тя постави заменения единствено дни по-рано шеф на София област Иван Иванов, който е непосредствен до ръководената от Нинова Българска социалистическа партия, на мястото на Иван Стоенчев.

Старото управление разгласи в понеделник, че за финансовите резултати.

От публикуваното от КНСБ и КТ " Подкрепа " в оръжейното дружество известие във вторник излиза наяве, че протестната подготвеност остава, в случай че новото управление не съблюдава обещанието на остарялото за повдигането от 1 юни на заплатите на работещите над 3500 души. Заложеното било в груповия трудов контракт работещите във ВМЗ към този момент да получават по 200 лева ваучери за храна и самостоятелният щат на всеки да се вдигне с 200 лева

Сега профсъюзите желаят Нинова като принципал на сдружението да подсигурява пред служащите, че те ще бъдат изпълнени.

" Синдикалните организации упорстват в незабавен порядък тези дейности да се случат и всеки един работещ във ВМЗ Сопот ЕАД да получи самостоятелната си заповед за повишение на приходите му. По този метод няма да има ескалация на общественото напрежение в сдружението и синдикални дейности. Спокойствието в колектива ще сътвори убеденост и в клиентите на ВМЗ Сопот ЕАД, с което ще се подсигурява спазването на трайните работните места ", показват синдикатите.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР