Спешна поръчка за доставка на 30 пътнически вагона за междурелсие

...
Спешна поръчка за доставка на 30 пътнически вагона за междурелсие
Коментари Харесай

БДЖ спешно купува 30 вагона, ремонтира 10 локомотива за 19,9 млн. лева

Спешна поръчка за доставка на 30 пътнически вагона за междурелсие 1435 мм, употребявани в стандартната железопътна система на Европейски Съюз разгласи БДЖ – Пътнически транспорти. Срокът за приемането на предложения е 15 дни, излиза наяве от обявлението.
До 12 от вагоните би трябвало да са второкласни, 5 още веднъж второкласни, само че с поделение за колела и до 13 смесени – първа и втора класа. Прогнозната стойност на поръчката е 2 264 850 лева с Данък добавена стойност.
Към 9-ти септември 2019 година обвръзката на всички категории влакове се реализира с 263 механически изправни вагона в съставите на влаковете. Съгласно проекта за композиране на влаковете са нужни 296 вагона в техните сформира, т.е. има дефицит на към 30 вагона.
Точно това постанова неотложно обезпечаване на 30 вагона, които да решат по неотложност дефицита на вагони за употреба. Бързото обезпечаване на вагони ще докара до покриване на Графика за придвижване на влаковете и обезпечаване на проекта за композиране на влаковете, се сочи в документите на публичната поръчка.
Техническите и експлоатационните характерности на главната част от пътническия вагонен парк не дават отговор на актуалните условия за комфорт и сигурност при пътешестване (блокировки на страничните порти, вакуумни тоалетни, осведомителна система и др.).
За постигането на условията е нужен капитален ремонт и рационализация, което е обвързвано със обилни финансови средства и нескончаем интервал на осъществяването им.
Доставката е нужна поради всичко това плюс неспособност от в допълнение натоварване потенциала на външни ремонтни предприятия и поделенията на „ БДЖ - Политическа партия ” ЕООД, с цел да се компенсира дефицитът на пътнически вагони, а и стеснен финансов запас.
Паралелно с тази БДЖ пусна и друга поръчка за осъществяване на капитален ремонт и преустрояване на 10 електрически локомотива. Прогнозната стойност на ремонтите е 19 885 539 лева с Данък добавена стойност.  
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР