Спекулациите за възможно посещение на севернокорейския държавен лидер Ким Чен-ун

...
Спекулациите за възможно посещение на севернокорейския държавен лидер Ким Чен-ун
Коментари Харесай

Пристигнал ли е Ким Чен-ун в Пекин?

Спекулациите за допустимо посещаване на севернокорейския държавен водач Ким Чен-ун в Пекин не престават в интернационалните медии. 

Първоначално японски медии оповестиха, че севернокорейски държавен началник е дошъл в китайската столица с дипломатическия трен на страната и е посрещнат при засилени ограничения за сигурност, предава BBC News. 

Влакът, с който се допуска, че Ким Чен-ун е дошъл за първа задгранична аудиенция в Китай, е напуснал Пекин в утринните часове през днешния ден, предава през днешния ден AFP. Но не е ясно дали водачът на Пхенян е бил в него.

Ако визитата се е случила, това би било първото интернационално посещаване на водача на КНДР откогато той зае поста си през 2011 г. 

Ден, откакто медии оповестиха за евентуална аудиенция на севернокорейския водач Ким Чен-ун в Пекин, от Министерството на външните работи на Китай увериха, че ще показват „ навреме “ информация за публикуваните изказвания. Повече детайлности за визитата обаче не бяха обявени. Но бе пояснено, че той евентуално е дошъл в Пекин с трен през граничния китайски град Дандун.

Местни медии излъчиха фрагменти, на които се вижда идващ трен, изглеждащ по същия метод като оня, употребен от бащата на севернокорейския водач – Ким Чен-ир, при визитата му в Китай малко преди гибелта му през 2011 г.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР