Спекулациите с българския език и неговото изучаване в училище са

...
Спекулациите с българския език и неговото изучаване в училище са
Коментари Харесай

МОН определи като вредни и опасни спекулациите с българския език и изучаването му в училище

Спекулациите с българския език и неговото проучване в учебно заведение са нездравословни и рискови, декларира в позиция до медиите Министерството на образованието и науката във връзка " редица мнения в общественото пространство ". Има настоящ стандарт за образованието на българския литературен език, който се съблюдава прецизно и поредно, оповестиха от пресслужбата на министерството. Поводът е появили се известия, че български език ще бъде преподаван като непознат език на деца от малцинствени групи.

От ведомството декларират, че в министерството са образувани пет работни групи по предпочитани области за развиване и промени в българското обучение. В тях е включено оптимално необятно посланичество - синдикални и работодателски организации, академични преподаватели, външни специалисти, чиновници на институцията и други Общият брой на участниците в тях е над 200 души. Основната цел е в необятен формат да се разясняват всички оферти и да се обсъдят най-хубавите решения още преди да се предложат за публично разискване, оповестяват от МОН.

 Едната от групите, в която вземат участие 40 специалисти, има за задача да предложи ограничения за по-добра езикова интеграция, поддръжка на образованието и инспекция на равнището на подготовка на учениците по български език. Единствената цел на тази работна група е да се набележат ограничения за възстановяване на езиковата поддръжка - посредством повече часове, посредством спомагателна подготовка на учителите, посредством по-иновативни способи на преподаване и др.
Източник: manager.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР