Спектакълът на Държавен куклен театър-Стара Загора “Прегаряне“ по идея на

...
Спектакълът на Държавен куклен театър-Стара Загора “Прегаряне“ по идея на
Коментари Харесай

Спектакълът на Държавен куклен театър-Стара Загора “Прегаряне“ с номинация за ИКАР

Спектакълът на Държавен куклен театър-Стара Загора “Прегаряне “ по концепция на Веселка Кунчева и Ина Божидарова, с режисьор Веселка Кунчева бе номиниран за премия ИКАР 2022 в категория „ Постижение в кукленото изкуство “.

Номинация за екипно достижение в кукленото изкуство за възрастни за Веселка Кунчева и Мариета Голомехова.

Можете да гласувате за нас и в категория „Най-добър куклен спектакъл“ на адрес https://uba.bg/ikar-vote-2022/, осведомят още от Кукления спектакъл в Стара Загора.

Номинацията е излъчена от Гилдията на създателите в кукленото изкуство от Комисия в състав: Нина Димитрова – актриса и режисьор; Юлияна Войкова – Найман – сценограф; Румен Угрински – артист.

Ето какво споделя за спектакъла Веселка Кунчева: „ Идеята за “Прегаряне “ се роди след година и половина насилствена креативна заспалост, породена от Covid -19. В началото изпитвах яд, след това съпричастност към близките, след това самосъжаление за личната си ненужност и най-после примирение. В смирението да бъдеш, без да би трябвало и без да искаш. Просто си ти. Тогава осъзнах какъв брой дълго съм живяла под диктатурата на актуалното само-изискване – да бъдеш виновен, да бъдеш сполучлив, да бъдеш благонадежден, да бъдеш, да бъдеш… всичко друго, само че не и себе си! „ Прегаряне “ е театър, с който се опитваме да ти прошепнем да се събудиш и да живееш. Не на следващия ден. Сега! “.

Драматургичен съветник на „ Прегряване “ е Ина Божидарова, текст: Веселка Кунчева, сценография и костюми: Мариета Голомехова, композитор: Христо Намлиев, 3D мапинг и сценичи резултати: Полина Герасимова, хореограф: Явор Кунчев, помощник хореограф: Надежда Дичева, фотограф: Александър Богдан Томпсън.

Актьорски състав: Калоян Георгиев, Кирил Антонов, Латина Беровска, Любен Чанев, Цвети Пеняшки, Ивана Бобойчева, Йордан Тинков, Мария Джойкева.
Източник: novinata.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР