Спектакълът Майка на белгийската танцова компания Peeping Tom е акцентът

...
Спектакълът Майка на белгийската танцова компания Peeping Tom е акцентът
Коментари Харесай

Спектакълът "Майка" е акцентът в програмата на юбилейната One Dance Week

Спектакълът " Майка " на белгийската танцова компания Peeping Tom е акцентът в юбилейното 10-о издание на фестивала One Dance Week в Пловдив. То ще се състои сред 23 септември и 15 октомври, оповестяват уредниците от фондация " Едно ".

" Майка " е вторият театър от " фамилната трилогия " на компанията, известна със сценографиите си, пресъздаващи доста съответни, реалистични (и клаустрофобични) пространства и интереса си към изолацията, самотата и обърканите фамилни връзки.

 Спектакълът
© One Dance Week
Най-известното им зрелище Le Salon от 2004 година наблюдава връзките в обедняло аристократично семейство и е притежател на френската премия за най-хубав танцов театър, на приз за млади режисьори от Залцбург и отличие от Мелбърн. То е част от

" Майка " е настоящият театър на белгийците, който следва постановката им " Баща " и предшества хореографията " Дете ", която би трябвало да приключи трилогията през 2019 година Хореографията на Габриела Каризо наблюдава положенията на женското тяло от детството до зрялата възраст, разглеждайки го като съд, който съхранява фантазии, страхове, мемоари и упования - персонални и групови.

Както други спектакли на Peeping Tom, и този е построен въз основата на персоналните прекарвания на танцьорите и е предизвикан от гибелта на майката на Каризо. Пресечните точки на тези мемоари рисуват смущаваща картина на смисъла на това какво е да си жена, майка и родител, пишат артистите.

Представлението ще се играе на 14 октомври от 19.30 ч. в Дома на културата " Борис Христов " в Пловдив. В рамките на фестивала феновете ще видят още дует сред човек и робот от Тайван, танц, въодушевен от Мохамед Али и други спектакли, а против 45 лева могат да закупят билет за целия фестивал. Повече за One Dance Week има на неговия уебсайт.

Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР