Спектакъл по романа на Илия Троянов Власт и съпротива на

...
Спектакъл по романа на Илия Троянов Власт и съпротива на
Коментари Харесай

Немският спектакъл по "Власт и съпротива" със Самуел Финци ще гостува в София

Спектакъл по романа на Илия Троянов " Власт и опозиция " на хановерския " Шаушпил спектакъл " и берлинския " Дойчес спектакъл " ще е акцентът в дванадесето издание на фестивала " Световен спектакъл в София ", оповестяват уредниците. Общо четири постановки и две прожекции на представления от Германия, Франция, Италия, Чехия, Русия и Обединеното кралство ще бъдат показани у нас сред 4 и 19 юни, всичките с превод на български език.

Книгата на живеещия в Германия Троянов бе измежду финалистите за купата немскоезичен разказ на годината преди няколко години. Театралната й версия е с присъединяване на също известния българин Самуел Финци и споделя за тоталитаризма и прехода в България през персоналните истории на един политически пандизчия и неговия изтезател. Гостуването й е на 18 и 19 юни в Народен спектакъл " Иван Вазов "

 Момент от
© Организаторите

Момент от " Власт и опозиция "

Останалите три спектакъла съчетават танц, интерактивни технологии и актуален цирк. Това са " Планината Чирчео " на италианския танцьор и хореограф Фабрицио Фавале, съчетанието сред танц и актуален цирк в чешкото " Неудачници " (Чехия) и интерактивния образен театър " Хаканаи " (Франция).

Две сателитни прожекции също ще са част от фестивала тази година. Познатата стратегия National Theater Live ще покаже Шекспировата покруса " Юлий Цезар ", с присъединяване на Бен Уишоу и Мишел Феърли непосредствено от британския народен спектакъл. Зрителите ще могат да видят и филмовата версия на продукцията " Три сестри ", във версията на съветския режисьор Тимофей Кулябин, който превежда чеховата драма на жестомимичен език.

Повече за представленията от програмата има на уеб страницата на фестивалите " Световен спектакъл " и " Варненско лято ", а билети могат да се закупят от сцените-домакини: Народния, Младежкия спектакъл и " Азарян " в НДК, както и Дом на киното и Cinema City.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР