Спечелване на две поредни титли, рекорд по точки и създаване

...
Спечелване на две поредни титли, рекорд по точки и създаване
Коментари Харесай

Какво се обърка за "Сити" в най-лошия сезон на Гуардиола

Спечелване на две следващи трофеи, връх по точки и основаване на династия - преди по-малко от година бъдещето за " Манчестър сити " изглеждаше ярко и всички предричаха " жителите " да продължат да господстват в британския футбол. През този сезон обаче Пеп Гуардиола и неговите футболисти се озоваха в ролята на догонващи и са на път да сдадат купата.

При оставащи 10 мача до края на сезона " жителите " изостават с 25 точки от " Ливърпул ", което може да се окаже най-голямата разлика сред първия и втория в историята на Висшата лига. Това накара експертите да стартират да проучват какво се случи с тима на Гуардиола.

През уикенда " Сити " загуби градското дерби на Манчестър с " Юнайтед ", което беше седмата загуба на състава във Висшата лига. В предходните два сезона, в които победиха с купата " жителите " изгубиха общо седем пъти.

" Преди няколко месеца говорихме по какъв начин " Сити " продължава да играе добре, само че не може да отговори на равнището на " Ливърпул ". Сега съм податлив да считам, че " жителите " в действителност отстъпиха от личните си стандарти и виждаме, че играта им не е толкоз добра ", изясни рекордьорът по голове във Висшата лига Алън Шиърър.

Освен това седемте загуби са и рекордни в мениджърската кариера на Гуардиола, който дотук в никакъв случай не беше записвал толкоз огромен брой провали в границите на един сезон.

Според доста анализатори главните проблеми на отбора идват от травмите на основни играчи и неустойчивостта в отбрана. През предишното лято " жителите " се разделиха с дългогодишния си капитан Венсан Компани, а негов заместител не беше обезпечен. Другият главен защитник на " Сити " Аймерик Лапорт два пъти се контузи.

 Какво се обърка за
© Reuters

" Отборът пострада доста от раздялата с Компани, а и отсъствието на Лапорт не оказа помощ. Виждаме, че Гуардиола цялостен сезон разчита на Фернандиньо като централен бранител, само че по този начин и не се оформи титулярна четворка в защита, тъй като имаше проблеми и на левия фланг. Това е доста неизгодна обстановка и даде изцяло отражение ", изясни някогашният състезател на " жителите " Майка Ричардс.

Според бранителя, който прекара 10 години в " Сити ", проблемите в отбрана са се отразили на вратаря Едерсон и на цялостното изнасяне на топката от тима.

" Виждаме, че изнасянето към този момент не е толкоз дейно. Все повече тимове съумяват да основат проблеми на " Сити ". Контузиите на Кевин Де Бройне също би трябвало да се прибавят ", сподели още Ричардс.

Какво ще донесе бъдещето

" Загубата на купата по подобен метод ще ни стимулира повече отвсякога. Аз съм уверен, че " Сити " ще отговори и ще го направи уместно ", сподели през уикенда звездата на отбора Рахим Стърлинг.

Според британския национал " Сити " има силите да се пребори с " Ливърпул " още през идващия сезон.

Много анализатори обаче към този момент се питат по какъв начин това може да стане, предвид на обстоятелството, че " Сити " е изхвърлен от европейските шампионати за идващите два сезона.

" Без Шампионска лига " Сити " няма да има огромни доходи, което значи, че в случай че желае да купи огромна звезда би трябвало да се раздели с някой от играчите си. Не знам до каква степен Гуардиола е податлив на подобен ход ", сподели Шиърър.

 Какво се обърка за
© Reuters

Самият управител увери всички, че тимът му не е станал по-слаб за месец или два. Гуардиола добави, че има вяра на всеки един в съблекалнята на " Сити ".

" Доверието ми в тези момчета не е намаляло поради една или две загуби. Аз работя с тях всеки ден и знам по какъв начин ще реагират, знам какъв брой ги боли от това, че има тим пред нас в класирането. Във футбола е хубаво, че имаш право на корекция ", сподели каталунският експерт.
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР