Тази седмица в Sunday Morning (13 август)

...
Спечелилото награда Еми CBS News Sunday Morning се излъчва по
Коментари Харесай

Спечелилото награда "Еми" "CBS News Sunday Morning" се излъчва по CBS в неделя от 9:00 сутринта ET. „Sunday Morning“ също се излъчва в приложението CBS News от 12:00 ч. ЕТ. (Изтеглете го тук.) 

Домакин от Джейн Поли

       
ИСТОРИЯ ОТ КОРИЦАТА: Изкуството на тайните на Банкси
Сглобяване на първата разрешена изложба от 14 години на творби на анонимният уличен художник Бански се нуждаеше от задълбочено планиране и история за корицата, за да скрие истинската си идентичност, докато не отвори врати, необявено, в Глазгоу това лято. Кореспондентът Сет Доан изследва изкуството и мистериите в света на Банкси, включително продължаващите спекулации относно истинската самоличност на художника, пазена тайна от десетилетия.

„Banksy: Cut and Run – 25 Years Card Labour“, изложба на шаблони от 1998-2023 г. в Галерията за модерно изкуство, Глазгоу (до 28 август)banksy.co.uk (Официален сайт)Галерия Andipa

ПРИРОДАТА: Готови за техния близък план: Идентифициране на отделни гърбати китове онлайн
Уебсайтът happywhale.com събира снимки, които наблюдателите на китове правят на опашките на гърбати китове, помагайки при идентифицирането и проследяването на конкретни китове по целия свят. Conor Knighton докладва.

За повече информация: 

Whales of GuerreroHappywhale

      
АЛМАНАХ: 13 август
„Неделя сутрин“ разглежда важни исторически събития на тази дата.

МУЗИКА: Най-новият акт за Depeche Mode
Luke Burbank докладва.

Можете да предавате поточно "Memento Mori" на Depeche Mode, като щракнете върху вграждането по-долу (изисква се безплатна регистрация в Spotify, за да чуете песните изцяло):

ГАЛЕРИЯ: Лятната музика загрява 2023

За повече информация: 

depechemode.com | Дати на турнето

НЕДЕЛЯ Дневник: Горски пожари в Хавай
Джонатан Виглиоти докладва.

       
ПАЗАЖ: In memoriam
      

НАПИТКИ: Назрява нова тенденция: безалкохолно бири и безалкохолни коктейли
През последните години продажбите на безалкохолна бира са се увеличили със 70% и нито един добър списък с коктейли не е пълен без няколко „безалкохолни коктейли“. Сътрудникът на "Sunday Morning" Kelefa Sanneh говори за най-новите "трезво-любопитни" тенденции с главния винен критик на New York Times Ерик Азимов, който опитва някои вкусни напитки, без да е необходим алкохол. (Тази история първоначално беше излъчена на 20 ноември 2022 г.)

РЕЦЕПТА: Berry'd in Hops Mocktail от Камерън Винкелман

За повече информация:

Athletic Brewing , Stratford, Conn.Eric Asimov, главен винен критик, The New York TimesManhatta, New York City

      
КОМЕНТАР: Джим Гафиган относно „сложния процес“ на поддържане на зареждане на мобилните телефони на децата му
За повечето от нас , споменът за откриването на незареден телефон се запечатва в съзнанието ни. Само не децата на Джим Гафиган.

За повече информация:

jimgaffigan.com | Дати на турнето "Barely Alive"

    
ИСТОРИЯ: Морган Фрийман за спасяването на чернокож танков батальон от Втората световна война от неизвестност
Носителят на Оскар актьор Морган Фрийман е разказвач и изпълнителен продуцент на документалния филм на History Channel „761st Tank Battalion: The Оригинални черни пантери", за един от малкото афро-американски танкови батальони, участвали в битка през Втората световна война, по време, когато въоръжените сили все още бяха разделени. Той разговаря с кореспондента по националната сигурност на CBS News Дейвид Мартин за значението на изваждането на светло на историята на 761-ви.

За да гледате трейлър за „761-ви танков батальон: Оригиналните черни пантери“, щракнете върху видеоплейъра по-долу:

За повече информация:

„761st Tank Battalion: The Original Black Panthers“ с премиера по The History Channel на 20 август „Come Out Fighting: The Epic Tale of the 761st Tank Battalion“ 1942 до 1945" от Трезвант Андерсън Исторически проект на Библиотеката на Конгреса за ветерани

КНИГИ: Тес Гънти за "The Rabbit Hutch" и сътрудничеството между читател и писател
Тя е пробивният талант, чийто дебютен роман, "The Rabbit Hutch, “ спечели на Тес Гънти Националната книжна награда за фантастика. Романът, чието действие се развива в потиснат град, вдъхновен от нейния роден град Саут Бенд, Индиана, проследява млади възрастни, които са остарели от системата за приемна грижа, без да са намерили „завинаги“ семейство. Робърт Коста от CBS News разговаря с 30-годишната авторка за собствения й произход – сходен и различен от този на нейния герой – и за нейното страстно застъпничество за занаята на писане на романи.

За повече информация:

„The Rabbit Hutch“ от Tess Gunty (Knopf), в твърди корици, търговски меки корици, голям печат, електронна книга и аудио формати, достъпни чрез Amazon, Barnes & Noble и Bookshop.orgtessgunty.comStudebaker National Museum, South Bend, Ind .Св. Обществената библиотека на окръг Джоузеф

      
НАГРАДИ: Червен килим в Opals, Оскарите на света на инженерството
От 1960 г. Американското дружество на строителните инженери е домакин на наградите Opal, гала с черни вратовръзки, на която членовете почитат инженери зад някои от най-амбициозните проекти в света. Кореспондентът Крис Ван Клийв прави репортажи от червения килим и разговаря с най-големия победител за годината Рон Клеменчич, водещ инженер на строителен проект в Сиатъл, използващ иновативна нова строителна техника, наречена SpeedCore.

За повече информация: Награди Opal Американско общество на строителните инженери Рон Клеменчич, Magnusson Klemencic Associates Rainier Square, SeattleSpeedCore (Американски институт за стоманени конструкции) Амит Варма, Университет Purdue

     
ХАРТМАН: Наистина приятели

     
ПРИРОДА: TBD
     

ЕКСКЛУЗИВИ ЗА УЕБ:

ГАЛЕРИЯ: Лятната музика загрява 2023
Изпълненията на живо са в разгара си това лято. Превъртете нашата концертна галерия, включваща снимки от фоторепортера на CBS News Джейк Барлоу и фотографите Ед Спинели и Кирстин Уолтън.

ТУК ИДВА СЛЪНЦЕТО: Авторката Роуз Стайрън и работата на фотографа Ансел Адамс (видео)
Автор Роуз Стайрън сяда с Мо Рока, за да обсъдят мемоарите си „Отвъд това пристанище“, документалния филм на Джеймс Лапин „В компанията на Роуз“ и как се е научила да чете. След това Конър Найтън посещава музея „Де Йънг“ в Сан Франциско, за да научи повече за изложбата за творчеството на Ансел Адамс.

ГАЛЕРИЯ: Забележителни смъртни случаи през 2023 г.
Поглед назад към уважаваните личности, които са ни напуснаха тази година, които ни трогнаха със своята иновативност, креативност и човечност.

Спечелилият награда „Еми“ „CBS News Sunday Morning“ се излъчва по CBS неделя от 9:00 ч. ET. Изпълнителен продуцент е Ранд Морисън.

DVR Alert! Разберете кога "Sunday Morning" се излъчва във вашия град 

"Sunday Morning" също се излъчва в приложението CBS News започвайки в 12:00 ч. ЕТ. (Изтеглете го тук.) 

Пълните епизоди на „Sunday Morning“ вече са достъпни за гледане при поискване на CBSNews.com, CBS.com и Paramount+, включително чрез Apple TV, Android TV, Roku, Chromecast, Amazon FireTV/FireTV стик и Xbox.

Следвайте ни в Twitter; Facebook; Instagram; YouTube; TikTok; и на cbssundaymorning.com.

Можете също да изтеглите безплатния „Sunday Morning“ аудио подкаст в iTunes и в Play.it. Сега никога няма да пропуснете тромпета!

Източник: cbsnews.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР