Спечелилият предсрочно световната титла в автомобилния шампионат Формула 1 нидерландски

...
Спечелилият предсрочно световната титла в автомобилния шампионат Формула 1 нидерландски
Коментари Харесай

Макс Верстапен ще стартира първи утре в Абу Даби

Спечелилият предварително международната купа в автомобилния шампионат Формула 1 нидерландски водач Макс Верстапен беше най-бърз в квалификацията за място преди Гран При на Абу Даби.

Това е 28-и поул-позишън за водача на Ред Бул, който през днешния ден е първи с време 1:23.824 минути. Втори се подреди съотборникът му Серхио Перес (Мексико), който изостана на +0.228 секунди.

Следват двата болида на тима на Ферари. Трети е Шарл Льоклер (Монако) на 0.268 секунди, а по-късно е Карлос Сайнс (Испания) на 0.418. Топ 6 се добавя от водачите на Мерцедес - Люис Хамилтън и Джордж Ръсел.

Първата позиция за утрешното съревнование е изцяло разумна за нидерландския водач, който се оправи по най-хубавия метод в две от обиколките и те му донесоха резултата. Особено последната, която се оказа тотално непостижима за останалите водачи. Самият Ферстапен влезе някак безгрижно в квалификацията и като че ли в първата сесия опитваше трасето, без да търси оптималната скорост. Но изключително в третата и последна сесия той сподели за какво автомобилът му е апетитен за номер 1 и за какво той печели международната купа за втора поредна година.

В своята последна квалификационна серия в кариерата си във Формула 1, Себастиан Фетел вложи всички налични сили и приключи на 9-о място. Даниел Рикардо, Мик Шумахер и Николас Латифи, които отпадат от листата на титулярните водачи за сезон 2023, се подредиха на 10-о, 13-о и 20-о място надлежно.

В първата квалификационна сесия Юки Цунода зададе стандартите за по-слабите състезатели и японецът държеше 1-ото място до включването на нормалните любимци. В последна сметка Цунода е на 12-о място с неговия болид на Алфа Таури.

Въпреки отличното показване в Интерлагос (Бразилия), двамата водачи на Мерцедес Джордж Ръсел и Луис Хамилтън бяха на осем десети от първата обиколка на Верстапен в първата сесия и тотално изглеждаха отвън темпото.
 Серхио Перес най-бърз в последната подготовка в Абу Даби
Серхио Перес най-бърз в последната подготовка в Абу Даби

На пистата " Яс Марина " Перес записа резултат от 1 минута, 24.982 секунди
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР