Спечелихме малко време и призоваваме синдикатите и трудещите се да

...
Спечелихме малко време и призоваваме синдикатите и трудещите се да
Коментари Харесай

БСП се противопоставя с всички средства на отнемането на трудови права на българите

Спечелихме малко време и призоваваме синдикатите и трудещите се да сезират техните народни представители

„ Днес Парламентарната група на „ Българска социалистическа партия за България " се опълчи с всички вероятни средства на отнемането на трудови права на българските жители, инициирано от ръководещите посредством промени в Кодекса на труда, касаещи увеличението на изключителния труд и опцията за увеличение на интервала за неговото пресмятане ". Това съобщи на брифинг в Народното събрание националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Георги Гьоков във връзка опитите на ръководещите да създадат промени в Кодекса на труда и последвалото провалено съвещание заради липса на кворум.
Той посочи, че болшинството при започване на съвещанието е подсигурило кворум посредством отдалечена регистрация и също с помощта на регистрацията на отделилите се от групата на Българска социалистическа партия.
„ Не чуха нашите причини и доводи срещу отнемането на тези трудови права на жителите. Направихме всичко по опциите ни като парламентарна група. Поискахме инспекция на кворума и успяхме да спрем тези промени в. Спечелихме малко време и призоваваме синдикатите и трудещите се да сезират техните народни представители ", заключи той и разясни, че в миг, в който българските жители са наранени от рецесията и всеки се интересува от тематики, свързани с нея, ръководещи лишават трудови права.

„ Ние сме срещу 300 часа ексклузивен труд годишна и 12 месеца допустимост за пресмятане на сумираното работно време посредством груповото трудово договаряне. Сега, когато виждаме, че медицински фрагменти липсват, ние би трябвало да приказваме за тяхното почтено възнаграждение. Да създадем по този начин, че изискванията на труд да са по-добри и най-много - тяхното възнаграждение, а не да сътворяваме благоприятни условия да се заобикаля законът и да се погазват трудови права ", прикани националният представител от ПГ на „ Българска социалистическа партия за България " Виолета Желева.

Източник: cross.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР