Спечелихме малка междинна битка при гласуването на пакета Макрон в

...
Спечелихме малка междинна битка при гласуването на пакета Макрон в
Коментари Харесай

Курумбашев: Спечелихме малка битка при гласуването на пакета `Макрон`

Спечелихме дребна междинна борба при гласуването на пакета " Макрон " в Европарламента. Отложихме взимането на решение. 
 Съпротивата против пакета Макрон: Националисти тупат шкембаци, с цел да плашат очилатите джендъри на Запад  Борисов настоя пред Таяни пакетът Макрон да остане за след евроизборите
Това сподели евродепутатът от групата на S&D Петър Курумбашев по бТВ. Вечерта преди гласуването преброихме, че има 24 на 17 гласа против нас. Имаше и 7 - 8 " за ", които не беше ясно по какъв начин ще гласоподават. Тази прогноза показваше, че е съвсем несъмнено, че ще загубим, изясни Петър Курумбашев гласуването на пакета " Макрон " в транспортната комисия на Европарламента. По думите му е имало и евродепутати, които съвсем постоянно гласоподават срещу предложенията в комисия.

Евродепутатът разяснява, че не трябва представителите на България в Брюксел да чакат до последния миг, с цел да защитят ползите на страната си, като даде образец с футбола, че не е добре да се чака да бъде свирен финалът на мача. " Срещу нас стои коалиция от мощни страни, наречена " Пътен алианс ", измежду които Германия и Франция. Ние също би трябвало да създадем подобен съюз на единомишлениците и това е моят съвет към държавното управление. В основата му могат да бъдат Полша, Румъния и България, а също и Финландия, Испания, Португалия и Ирландия, както и всички страни от Централна и Източна Европа ", безапелационен бе Петър Курумбашев.

Той уточни, че в четвъртък ще има съвещание на Конференцията на ръководителите на политическите групи, където взе участие и ръководителят на Народното събрание. На нея ще бъде решено- дали след гласуването в Транспортната комисия тематиката ще влезе в Пленарна зала на Европарламента или не.

Източник: offnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР