Спечелете два билета за представлението Неудачници в Младежки театър Николай

...
Спечелете два билета за представлението Неудачници в Младежки театър Николай
Коментари Харесай

Отговори и СПЕЧЕЛИ два билета за театър

Спечелете два билета за представлението „ Неудачници ” в Младежки спектакъл „ Николай Бинев ” от 20 ч на 11 юни. Отговорете вярно с коментар на въпроса: Кое подред е актуалното издание на Световен спектакъл в София?



Един от Вас ще грабне наргадата и ще може да се наслаждения на прелестната режисура - тя е на режисьора Ярек Цемерек и демонстрира новото лице на актуалния цирк в Чехия в зрелищен театър, съчетаващ танц, акробатика и циркови техники.  В основата му са новите гении от акробатичното дуо DaeMen, превърнали се в телевизионни звезди в Чехия и Словакия. Шоуто се занимава със страха от неуспех в актуалните динамични общества – доста хора се чувстват изправени пред заплахата да изгубят своята еднаквост или да се простят с визиите, които са имали за персоналния си живот. Къде лежат границите? Един театър, респектиращ с физическите качества на изпълнителите и в същото време прочувствено вълнуващ, за което способства и музиката онлайн с известния чешки DJ En.dru.

Световен спектакъл в София започва публично през този месец. Шест заглавия от интернационалната сцена ще бъдат показани сред 4-и и 19-и юни, като началото е с „ Хаканаи ” - образно 3D странствуване сред въображението и действителността в Театър Азарян в НДК „ Хаканаи “ е автентичен танцов театър на една от водещите в Европа компании в цифровите и изпълнителски изкуства. Концепцията, режисурата и сценографията са на Клер Барден и Адриен Мондо. Хореографията се извършва в специфичен куб, който се трансформира в среда на движещи се облици, създавани в действително време в разговор сред придвижване на човешкото тяло, музика и цифрови технологии. Тя насочва към поетично странствуване в наслаждение от играта сред въображението и действителността. След представлението феновете ще имат опция да прегледат от вътрешната страна театралната апаратура. 

На платформата гостува и програмата NT Live – Националния спектакъл Лондон, онлайн осъществена в Синема сити. Класическата историческа пиеса на Шекспир „ Юлий Цезар ”  ще бъде показана като прожекция на 6 юни, сряда, от 19:00 часа в Синема Сити, Мол София. Режисьорът Никълас Хайтнър, един от най-хубавите познавачи на Шекспир и шеф на Националния спектакъл в Лондон, я слага със средствата на актуалния политически спектакъл. Публиката става деен участник в самото деяние. Бен Уишоу ( „ Парфюмът ”, „ Момичето от Дания ” и „ Скайфол ”) и Мишел Феърли ( „ Игра на тронове ”) играят Брут и Касий, водачите на преврата, в този главозамайващ политически трилър, сниман на сцената на Бридж Тиатър в Лондон.

Наричат италианския танцьор и хореограф Фабрицио Фавале „ стихотворец на танца “. През 2011 година той е почетен с Почетен орден на президента на Италия за хореографски гений. Неговата  компания „ Ле Супличи “ гостува на влиятелни конгреси, измежду които са Венецианското биенале, Единбургския фестивал и Международното танцово биенале в Лион.  „ Планината Чирчео ” ще гостува в София на 8 юни, петък,  от 20:00 часа в Театър Азарян.

Планината Чирчео в Италия при Тиренско море е митично пространство, в което Одисей и неговите спътници се изправят против магьосницата Цирцея. Способността й да преобразява хората, както и изменящите се води на морето са главен източник на ентусиазъм на Фабрицио Фавале. Девет забележителни танцьори потъват в мистично пространство и се завихрят в сетивен, хипнотичен танц. В неопределеността сред съзнанието и фантазията, деня и нощта, те като че ли проговарят на езика на бурното море. Фабрицио Фавале и Андре Дел Бианко основават онлайн въздействащи звукови и образни резултати с промени в осветлението, цветовете и плътността на атмосферата. Те привнасят разнообразни естествени детайли като вулканични остатъци, ледени блокове, скали, скотски фигури и пораждат облици, които пресрещат световете на архаиката и високите технологии.   

9 юни, събота, от 18 часа, в  Дом на киното в София е датата на прожекцията на  „ Три сестри ” на Тимофей Кулябин - наименуван „ вундеркинд “ на новия съветски спектакъл. Той е артистичен шеф на театъра в Новосибирск и на негова сцена слага Чеховата класика „ Три сестри “ по метод, който въвлича феновете в напълно ново прекарване и метод на схващане.  Сензационната и красива режисура към този момент сполучливо се показва на огромните европейски подиуми във Виена, Париж, Тулуза, Сибиу и Атина.

Черна комедия, психическа драма, трилър - четирите дейности на пиесата се трансформират в церемониал на жанровете. Да изоставен провинциалната пустота, да служат на науката, да работят! В фамилията на Прозорови, пренесено в сегашното, всеки се стреми към благополучие. Но от този повсеместен ентусиазъм се ражда покруса, която героите на този театър не схващат до самия край – и то освен тъй като не се чуват. Именно в това се състои главният ход на режисьора – от самото начало всички артисти извършват своите функции на жестомимичен език. Представлението е издигнато като хореографска и музикална партитура с жестове и тон, като това придава невероятна активност и дълбочина на възприемането му.

Основен акцент в това 12-то издание на платформата ще бъде актуалният политически и документален спектакъл, показан с режисура по нашумелия разказ на Илия Троянов „ Власт и опозиция “ на Шаушпил Хановер в копродукция с Дойчес театер Берлин, с присъединяване на Самуел Финци. Гостуването на „ Власт и опозиция ” в София е в партньорство с Гьоте-институт София и ще се състои на 18 и 19 юни в Народен спектакъл „ Иван Вазов ”.

Представлението е театрална версия на известния едноименен разказ на Илия Троянов. То разпростира историческа гледка, която обгръща повече от половин век и демонстрира процесите в България по време на тоталитаризма и в годините на преход. Архивните документи се съчетават с персоналните истории на знакови облици от времето. Силен политически и актьорски спектакъл, който се вписва в настоящата полемика за разбулването на истината за близкото минало.

Всички спектакли са с превод на български език.

Билетите за спектаклите към този момент са в продажба на касите и уебсайтовете на домакините: Народен спектакъл „ Иван Вазов “, Театър „ Азарян “ – НДК, Младежки спектакъл „ Николай Бинев “, Дом на киното и Синема сити.

За повече информация:

http://viafest.org/sofia

Фейсбук: „ Световен спектакъл в София ”
http://worldtheatreinsofia.wordpress.com/
Източник: spisanie8.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР