Спазвате диети, но имат нетраен ефект. Спортувате, но всяка калория

...
Спазвате диети, но имат нетраен ефект. Спортувате, но всяка калория
Коментари Харесай

5 признака, че имате бавен метаболизъм

Спазвате диети, само че имат малотраен резултат. Спортувате, само че всяка калория ви се лепи по тялото. Може би повода е, че организмът ви храносмила по-бавно признатите артикули. Вижте 5 признака, че имате муден метаболизъм.
Проблеми с тежестта
Хората, които страдат от занимателен метаболизъм, най-често се оплакват от проблеми с тежестта. Някои качват необяснимо килограми, без да са променяли нищо в хранителния си режим, до момента в който други смъкват прекомерно постепенно, макар строгата диета, която съблюдават. Обикновено това се дължи на проблеми с тироид-стимулиращия хормон, който дава отговор за функционалността на щитовидната жлеза и метаболитните процеси в тялото.

 Проблеми с тежестта
Глад за сладко
Един от признаците на забавения метаболизъм е обвързван с по този начин наречената инсулинова устойчивост. Или другояче казано, организмът ви не се влия от действието на инсулина - хормон, който разрешава на тялото ви да употребява признатата с въглехидратите глюкоза за производство на сила или за съхраняването на тази сила за бъдеща приложимост.

След като организмът ви не употребява вярно инсулина, се поражда възприятие за апетит за нещо сладко.

Проблемът е, че при съществуването на занимателен метаболизъм колкото повече захар консумирате, толкоз по-трудна става обработката й и се получава обаян кръг.
 Глад за сладко

Видими белези
Забавеният метаболизъм има и няколко забележими белега. Сред тях спадат неочакваният и мощен косопад, груби и чупливи нокти, суха и раздразнителна кожа.

Причината е, че при забавения метаболизъм клетките не са задоволително дейни, затова се нарушава кръвоснабдяването, а от там и набирането на потребни витамини и минерали.

 Добави изложение
Непрекъснато ви е студено
Ако непрекъснато ви е студено, повода може да е в муден метаболизъм. Топлината на тялото зависи и се генерира от метаболитните процеси в организма. Когато при тях има нарушаване, то се отразява на телесната температура и може да се одобри за симптом на хипотиреоидизъм (проблеми с тироид-стимулиращия хормон).

 Добави изложение

Чувство за отмалялост
Депресия, изнемощялост, слаба памет и непрестанно възприятие за отмалялост също са измежду признаците на забавения метаболизъм.

Причината се крие във обстоятелството, че тялото ви гори сила по-бавно, затова организмът ви не има нужното количество, с цел да действат всички процеси задоволително бързо, а това значи, че тонусът ви пада и губите форма.
10 хитрини за отличен метаболизъм

Източник: rozali.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР