Спазихме обещанията си за осигуряването на допълнителен ресурс за по-добър

...
Спазихме обещанията си за осигуряването на допълнителен ресурс за по-добър
Коментари Харесай

Борисов: Спазихме обещанията към хората с увреждания, сега се фокусираме върху реформата в ТЕЛК

„ Спазихме обещанията си за обезпечаването на спомагателен запас за по-добър живот на българите с увреждания. Продължаваме разговора по тематиката, а в този момент се фокусираме върху промяната в ТЕЛК “. Това сподели през днешния ден министър председателят Бойко Борисов на среща в Министерския съвет с представители на майките на деца с увреждания от Националната гражданска самодейност „ Системата ни убива “, заяви държавната пресслужба.

Водещ акцент в диалозите бе промяната в ТЕЛК за средствата за системата да отиват в действителност за нуждаещите се българи, а посредством непоколебим надзор да бъдат прекъснати злоупотребите и течовете от пенсионно-осигурителната система.

Борисов акцентира, че способените органи ще ползват цялата суровост на закона при нарушаването му, тъй като това значи още повече финансови средства за действително нуждаещите се.

" Това, за което ние настояваме още от първия народен митинг е за електронна карта, електронна рецепта, електронна национална система, която да ограничи по някакъв метод тези подправени ТЕЛК-ове. Имаме уверението и работим дружно с министъра на опазването на здравето, че тези неща ще се случат ", изясни след срещата Вера Иванова от иницативата " Системата ни убива ".

Има открити нарушавания, само че резултати от инспекциите ще бъдат обявени при започване на февруари, разгласи министърът на опазването на здравето Кирил Ананиев.
Източник: econ.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР