Спазих предизборното си обещание, а други - не! С тези

...
Спазих предизборното си обещание, а други - не! С тези
Коментари Харесай

Тръмп за Йерусалим: Спазих предизборното си обещание!

Спазих предизборното си заричане, а други - не! С тези думи американският президент Доналд Тръмп взе на прицел в Туитър тримата си прародители в Белия дом Бил Клинтън, Джордж У. Буш и Барак Обама, упрекнати, че не са изпълнили обещанията си за Йерусалим, съобщи Франс прес, представена от Българска телеграфна агенция и Пик.

Тръмп приложи видео, с цел да напомни поетите по този въпрос от тримата предходни президент задължения, от които те в една или друга степен след това са се отметнали.

Клинтън, както и Буш, твърдяха по време на акциите си, че са склонни да реалокират американското посолство от Тел Авив в Йерусалим, само че трансформираха визията си, откакто пристигнаха на власт. Обама не е казвал нещо съответно за посолството, само че назова Йерусалим " столица на Израел ".

" Щом поема функционалностите си, ще стартира процедура по пренасяне на американското посолство в града, който Израел избра за столица ", декларира през 2000 година Джордж Буш в тирада, фрагмент от която е оповестен в туита на Тръмп.

Видеомонтажът приключва с изказване на самия Тръмп, огласяващ " формалното признание " на Йерусалим за столица на Израел и решението си да реалокира посолството на Съединени американски щати от Тел Авив там.

В изказването президентът индиректно приказва за неналичието на кураж у тримата жители на Белия дом преди него.

Следете PETEL.BG всяка минута 24 часа в денонощието последните вести - такива, каквито са, от Света, България и Варна!

Изпращайте вашите фотоси на [email protected] когато и да е на дежурния редактор!

За реклама виж - https://petel.bg/advertising-rates.html
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР