Спасяването на редник Райън“ е едно от най-точните и реални

...
Спасяването на редник Райън“ е едно от най-точните и реални
Коментари Харесай

Няколко любопитни факта за „Спасяването на редник Райън“

„ Спасяването на редови войник Райън “ е едно от най-точните и действителни изображения на Втората международна война, които можем да забележим на екран. Този филм изобразява терора и хаоса, които са типични за грозното събитие, а не дезинфекцираните и нереалистични облици, които Холивуд демонстрира по-често в минали филми.

Излишно е да споделяме, че с цел да се реализира реализма, изобразен във кино лентата, има доста трикове зад кулисите, които режисьорът Стивън Спилбърг употребява, с цел да подсигурява, че неостаряващите фрагменти и интензивните бойни подиуми ще стигнат от снимачната площадка до екрана на киното.

Ето няколко от малко известните обстоятелства, които вършат този филм толкоз паметен.

Една емблематична част от кино лентата е идването на бойците на плажовете в Нормандия. Реалистичното обрисуване на ужаса измежду тях дружно с неизбежния безпорядък от бързото вкарване на толкоз доста мъже на толкоз дребна повърхност, е показано реалистично. Но това идва с голяма цена.

Заснемането на десанта коства 12 милиона $, съвсем 20% от целия бюджет от 70 милиона $. Още по-удивителен е фактът, че режисьорът няма разкадровка за тази част от кино лентата.

Той снима цялото нещо, разчитайки само на инстинктите си, макар размера на сцените.

А самото снимане лишава повече от месец – Спилбърг е решен, че филмът ще бъде сниман в последователността, в която са се случили събитията.

Снимките на боевете на плажа Омаха са снимани в Ирландия на плажа Балинескър. Почти невероятно е да получите правата за снимане на плажовете на Нормандия, тъй че Спилбърг би трябвало да ги пресъздаде и избира Ирландия.

На доста места се показва, че филмът се основава на живота на петимата братя Съливан – Джордж, Франсис, Джоузеф, Медисън и Албърт – които всичките са убити, до момента в който служат във флота по време на Втората международна война. Това обаче не е истина. Филмът е въодушевен от историята на братята Ниланд – Фредерик, Едуард, Престън и Робърт.

Първоначалните отчети демонстрират, че Едуард, Престън и Робърт са били убити в пердах и армията изпраща останалия брат Фредерик назад при фамилията му. По-късно обаче е открито, че Едуард е жив, когато съумява да избяга от японски лагер за военнопленници.

Източник: chr.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР