Спасителните лодки на пламналия ферибот в Йонийско море не са

...
Спасителните лодки на пламналия ферибот в Йонийско море не са
Коментари Харесай

Един от спасените шофьори в Гърция: Натъпкаха ни в две лодки, другите не се отваряха

Спасителните лодки на пламналия ферибот в Йонийско море не са можели да се отворят. Това споделя един от избавените водачи Евгени Ганчов.

„ Собствениците на кораба споделят, че е минал механически обзор на 16 февруари. Може да е по този начин, само че две от лодките не можаха да бъдат отворени. Добре, че е не е дейния туристически сезон, тъй като корабът щеше да е цялостен с още 300 индивида. Тогава щеше да стане проблем, тъй като нас безусловно ни натъпкаха в две от лодките “, споделя той.

Той е бил разсънен към 4 часа, като към този момент се е усещала мощната миризма на изгоряло. Според него личният състав е реагирал доста съответно. По думите му всички хора, които са били по каютите и по палубата, са били изведени от екипажа.

Константин Димитров също е един от избавените водачи.

„ С приоритет при спасяването бяха дамите и децата, изнесохме се относително умерено към избавителните лодки. Те обаче нямаха толкоз потенциал, безусловно имаше хора върху хора в лодката “, споделя той пред БТВ.

„ Условията на ферибота не са положителни, само че въпреки всичко можеш да вземеш душ и да си починеш. Съвсем разбирам сътрудниците, които вземат решение да си останат в камионите “, добави Константин Димитров.

Според Евгени Ганчов доста водачи избират да си останат в кабините, вместо да отидат в каютите.

„ Екипажът на кораба знае, че хората остават в камионите. Камионите се паркират на 10 см един от различен, водачите нямат късмет да излязат “, изясни той.
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР