Спасителните екипи в Източна Либия са извадили стотици тела от

...
Спасителните екипи в Източна Либия са извадили стотици тела от
Коментари Харесай

Бурята Даниел потопи Либия: Жертвите достигнаха 3000 души

Спасителните екипи в Източна Либия са извадили стотици тела от руините на крайбрежния либийски град Дерна, залят от опустошителните наводнения, съобщи Асошиейтед прес, като се базира на изказвания на филантропични организации.

По данни на управляващите броят на жертвите след проливните дъждове и наводнения в североизточните региони на Либия е достигнал 3000 души, като единствено в град Дерна са починали до 2000 души.

A Mediterranean storm unleashed torrential downpours and extreme flooding that swept away city blocks in the eastern city of Derna, officials said.
— The Washington Post (@washingtonpost)
Средиземноморската стихия " Даниел " провокира опустошителни наводнения в доста градове в Източна Либия, само че най-тежките опустошения са в Дерна, където проливните дъждове и наводненията скъсаха язовири и отнесоха цели квартали. Правителството в Източна Либия разгласи града за бедствена зона.

Жители на Дерна разпространиха видеоклипове, показващи огромни опустошения. Цели жилищни квартали в града са заличени по продължение на река, която се спуска от планините към центъра на града. Многоетажни жилищни здания, в миналото ситуирани надалеч от реката, са отчасти сринати в калта.

Mediterranean storm Daniel caused devastating floods in Libya that broke dams and swept away entire neighborhoods in multiple coastal towns in the east of the North African nation
— TIME (@TIME)
Бурята " Даниел " засегна и други региони в Източна Либия, в това число град Байда. По данни на управляващите измежду другите потърпевши градове са Суса, Марж и Шахат. Стотици либийски фамилии са намерили заслон в учебни заведения и държавни здания в Бенгази и други градове в Източна Либия.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР