Спасителните екипи продължават да претърсват стотици разрушени домове и сгради,

...
Спасителните екипи продължават да претърсват стотици разрушени домове и сгради,
Коментари Харесай

25 загинали след торнадото, връхлетяло щата Мисисипи

Спасителните екипи не престават да претърсват стотици разрушени домове и здания, откакто мощна стихия, съпроводена от торнадо, връхлетя щата Мисисипи, вследствие на което починаха минимум 25 души, съобщи Българска телеграфна агенция.

Още един човек почина в прилежащия щат Алабама.

Торнадото се е задържало на земята в продължение на цялостен час, като е минало разстояние от близо 274 километра, унищожавайки всичко по пътя си, сподели метеорологът Никълъс Прайс от американската Национална метеорологична работа в Джаксън, Мисисипи.

Видеозапис, сниман в Ролинг Форк, град с население от към 1700 души в западната част на Мисисипи, който беше най-силно обиден, демонстрира отломки на къщи, прекършени стволове на дървета и преобърнати коли. Водната кула на града се вижда да лежи изкривена на земята.

Цяло се семейство едвам се е избавило, подслонявайки се в банята, до момента в който останалата част от къщата им се е срутила към тях, а мощните ветрове са стоварили и миниван върху дома им, споделя един спасителите.

В Силвър Сити, град с население от към 300 души, жителите разказват по какъв начин са се заключили във вътрешните стаи на къщите си, криейки се във ваните на баните си, до момента в който торнадото премине.

В прилежащия щат Алабама, който е обиден от същата мощна стихия, спасителите са извадили мъж от калта, откакто ремаркето му се преобърнало, само че той е умрял от пострадванията си, оповестиха локалните управляващи. Това към този момент е единствената жертва, за която се оповестява в Алабама.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън назова фрагментите от Мисисипи „ сърцераздирателни “ и сподели, че е разговарял с губернатора на щата Тейт Рийвс. Байдън е изказал своите съболезнования и е заречен цялостна поддръжка от страна на федералните управляващи за възобновяване на вредите.

„ На засегнатите от тези опустошителни стихии и на чиновниците от незабавна помощ и спешните екипи, които оказват помощ на съгражданите си, ще създадем всичко допустимо да им спомагаме “, сподели Байдън.

„ Ще бъдем там толкоз дълго, колкото е належащо. Ще работим дружно, с цел да осигурим поддръжката, от която се нуждаете за възобновяване “, сподели американският президент.

Властите на щата Мисисипи са основали три незабавни приюта, в това число в базата на американската Национална армия в Ролинг Форк.

По данни на портала „ Пауъраутидж “ към 26 000 американски семейства към момента са без електричество в щатите Мисисипи, Алабама и Тенеси заради бурята.

За още забавни вести, изявленията, разбори и мнения харесайте!
Източник: debati.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР