Спасителните екипи продължават да издирват днес хора, които все още

...
Спасителните екипи продължават да издирват днес хора, които все още
Коментари Харесай

Продължава издирването на хора в неизвестност след наводненията в Босна

Спасителните екипи не престават да търсят през днешния ден хора, които към момента са в неопределеност, откакто наводнения и свлачища засегнаха тежко елементи от Босна. Жертвите на водната буря са минимум 16 души, а десетки са ранени, оповестяват босненските медии.

Местните управляващи на южния Херцеговачко- неретвенския кантон прецизираха през днешния ден, че са открити телата на 13 души, починали в наводненията на територията на кантона, а не 16 както бе оповестено през вчерашния ден. Те показаха, че три тела през вчерашния ден са били регистрирани два пъти, осведоми Радио Свободна Европа, съобщи novini.bg

Още трима починали има в Централна Босна.

Багери работиха за унищожаване на скали и парчета в централния босненски град Ябланица след стихия в нощта на четвъртък против петък.

Огромни количества дъжд паднаха в региона към Ябланица и близкия Кониц, причинявайки непредвидени наводнения, нахлули в домовете на хората, до момента в който спят, отбелязва Асошиейтед прес.

Придошлите води също по този начин провокираха свлачища, които затвориха пътища, като цели региони бяха отцепени, а села затънаха в тиня.

Босненските медии оповестяват, че камъни от близката кариера са се срутили в село Доня Ябланица, затрупвайки къщи.

Алка Гусич, жителка на Доня Ябланица, загуби брат си и цялото му семейство, а синът й е в болница. Тя сподели, че в нощта против петък, е била събудена от екот.

„ Мислех, че е земетресение “, сподели пред Асошиейтед прес Гусич. Тя изчакала до сутринта, с цел да излезе. „ Видях по какъв начин извадиха сина на брат ми. Той лежеше на земята – явно беше (мъртъв). “

„ Бог да ни е на помощ “, сподели тя. „ Изгубих четирима от тях, къщата беше изцяло разрушена, никой не остана жив, никой. “

Официални представители оповестиха, че минимум 10 души са в неопределеност, а десетки са ранени.

Спасителите затвориха Ябланица, забранявайки влизането на външни лица, до момента в който трае претърсването. Някои къщи бяха потопени до покривите си и когато водата се отдръпна, можеше да се види по какъв начин спасителите вървят по купчини парчета, отбелязва Асошиейтед прес

В региона на град Кониц, който също беше ударен от бурята, публични представители споделиха, че някои села са останали отцепени през днешния ден.

„ Километри пътища към този момент не съществуват, съвсем всички мостове са разрушени “, сподели Хюсеин Ходжич от локалната част за гражданска отбрана пред районната телевизия Ен1. " Няма ток, всички стълбове са пометени. Няма телефонни линии. "

Утре в Босна ще се има метни избори, само че управляващите взеха решение вотът да бъде отсрочен в засегнатите от наводненията общини.

Причинените от индивида промени в климата усилват интензивността на преваляванията, защото топлият въздух задържа повече влага. Това лято Балканите бяха наранени и от продължителни рекордно високи температури, които провокираха суша. Учените разясниха, че изсъхналата земя не е могла да поеме водите от наводненията.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР