Спасителни екипи в Италия продължават да издирват днес двама изчезнали

...
Спасителни екипи в Италия продължават да издирват днес двама изчезнали
Коментари Харесай

Спасителни служби в Италия и Франция се борят с последиците от катастрофалните наводнения през уикенда

Спасителни екипи в Италия не престават да търсят през днешния ден двама изчезнали след бурите и проливните дъждове в северозападната алпийска област Пиемонт, отнесли коли и мостове от пътищата и наводнили доста здания и домове, съобщи ДПА, представена от Българска телеграфна агенция. 

Досега формалната информация е за двама починали, откакто множеството от към 20 изчезнали през вчерашния ден през днешния ден бяха открити и са добре. Властите обаче предизвестяват, че заплахите вследствие на неприятното време още не са отминали.

Особено тежко е ситуацията в региона Кунео на провинция Пиемонт. Кметът на град Лимоне там приказва за " пагубна обстановка " след наводнението в града. В някои елементи на северозападна Италия в петък и събота Италия бяха измерени количества превалявания, незапомнени от към 60 години.

На първо съществено тестване бе подложена построената защитна система на Венеция от наводнения, известна като МОСЕ. Засега пробата наподобява сполучлив: макар високото равнище на водата, популярният площад " Сан Марко " остана изсъхнал. Кметът на Венеция Луиджи Бруняро назова събитието " исторически ден " за града, ситуиран в плитката лагуна.

Подобна е обстановката и з югоизточна Франция. Много обитаеми места към Ница са откъснати от света поради придошлите реки и прекратени пътища. На хиляди поданици се доставя незабавно вода и храна от избавителни служби. Френският министър председател Жан Кастекс прикани армията на помощ и изрази паника от изгубването през вчерашния ден на минимум 8 души, които към момента не са открити.

 

Съобщете ни, в случай че видите неточности и нередности в публикацията или мненията. Пишете непосредствено на [email protected] . Ще обърнем внимание!

За реклама в "Петел " на цена от 50 лв. на ПР обява пишете на и вижте още в -.

Прочети тук -
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР