Спасителни екипи успяха да извадят живи баща и дъщеря изпод

...
Спасителни екипи успяха да извадят живи баща и дъщеря изпод
Коментари Харесай

Баща и дъщеря бяха спасени изпод развалините след днешното земетресение в Турция

Спасителни екипи съумяха да извадят живи татко и щерка отдолу под руините на срутена след днешното земетресение постройка в източния турски окръг Малатия, заяви Ройтерс, базирайки се на фрагменти на телевизия Си Ен Ен-Тюрк, съобщи Българска телеграфна агенция.

Днешното земетресение с магнитуд сред 5,2 и 5,6, съгласно другите източници ,

лиши живота на един човек и рани 69 други. Срутили са се 29 здания, а избавителните екипи не престават да търсят няколко души, за които се счита, че са затрупани, оповестиха турските управляващи.

Трусът с епицентър в град Йешилюрт, окръг Малатия, е бил на дълбочина 6,15 километра

Той раздруса региона три седмици след опустошителните трусове с магнитуд 7,7 и 7,6 по Рихтер с епицентър в окръг Кахраманмараш на 6 февруари, които лишиха живота на над 50 000 души в Турция и прилежаща Сирия.

Ръководителят на Дирекцията за ръководство при бедствия и изключителни обстановки (АФАД) Юнус Сезер съобщи на конференция,

че издирвателно-спасителни екипи работят в региона на пет срутени здания.

През последните три седмици имаше четири нови трусове в региона, както и 45 вторични труса с магнитуд сред 5 и 6, съобщи генералният шеф на АФАД за земетресенията и понижаване на риска Орхан Татар. 

" Това е доста необикновена активност ", акцентира той.

Вчера АФАД заяви, че броят на жертвите на разрушителните трусове преди три седмици е достигнал 44 374 души в Турция.

Над 160 000 здания с 520 000 жилището са се сринали

или са били тежко развалени по време на земетресенията на 6 февруари - най-тежкото злополучие в актуалната история на Турция.

Очаква се земетресенията да имат бездънен психически резултат, изключително уязвими към който са децата, отбелязва Ройтерс.

След последните земетресения АФАД издаде ново предизвестие в Туитър, в което прикани хората да не влизат и да не стоят наоколо до развалени здания в зоната на труса.

Заглавната фотография е от 7 февруари, Малатия, Турция.
Източник: vesti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР