Спасителната операция за Боян Петров продължава с пълна сила. Това

...
Спасителната операция за Боян Петров продължава с пълна сила. Това
Коментари Харесай

Спасителната операция за Боян Петров продължава с пълна сила

Спасителната интервенция за Боян Петров продължава с цялостна мощ. Това съобщи в ефира на Българска национална телевизия дамата до алпиниста - Радослава Ненова. " Би трябвало тази заран екип да е тръгнал нагоре ", изясни тя и добави, че през днешния ден времето на Шиша Пангма е в действителност хубаво и възможностите са с тях.

Възможно е и да излети хеликоптер - има позволение от китайска страна, посочи Ненова.

" Днес ще получим и сателитната фотография ", осведоми тя и изясни, че процесът по основаването им е посредством ориентиране на спътник към мястото, а на избрани шпации се прави фотография.

" Тази фотография е доста детайлна ", изясни Радослава и добави, че това може да насочи хората на мястото, на което би могъл да бъде Боян.

По думите й стана ясно, че споделят че е допустимо за един ден да се стигне то третия лагер

Днес към издирвателния екип ще се причисли един от именитите шерпи, изясни Радослава и подчертава, че той е взел участие в доста комплицирани избавителни интервенции.

Петя Колчева, единствената българка покорила най-високия връх, е обнадеждена за Боян. По думите й в случай че има умел височинен планинар в България в сегашно време това е Боян.

Радослава Ненова е безапелационна, че получава подпомагане от всички институции. " Просто съм безпределно признателна ", съобщи тя и изясни, че тези дни непрекъснато е на телефона с Външно министерство. /news.bg
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР