Спасителната акция за изчезналия на връх Шиша Пангма в Хималаите

...
Спасителната акция за изчезналия на връх Шиша Пангма в Хималаите
Коментари Харесай

Прекратиха спасителната акция за Боян!

Спасителната акция за изчезналия на връх Шиша Пангма в Хималаите български планинар Боян Петров е прекъсната.

Днес още веднъж в издирването му се включи и хеликоптер, а от китайския избавителен екип претърсиха региона на Лагер 1 с концепцията да се качат и по-нагоре.

" Днес направихме още един полет в екип от трима: капитан Surendra и ние двамата - искахме да се уверим с очите си още един път - стигнахме 7400 м височина (лагер 3) и след това постепенно прелетяхме до базовия лагер като се оглеждахме от всички страни - времето беше слънчево - качихме се от 1500 м до 7400 м без адаптация.

След това в ниската част на планината направихме доста заходи. Целият високопланински полет беше 1 час и 30 минути. За страдание не открихме Боян, само че в този момент можем да си тръгнем знаейки, че всичко допустимо в действителност беше направено.

Специално желаеме да благодарим на 10-те приятеля на Боян, които през вчерашния ден финансираха този полет непосредствено, на невероятната група и организация на Китай, и на смелите водачи на Simrikair, както и на всички българи, хора и институции, които помогнаха това да се реализира! Бог да го елементарни Боян! ", написа във " Facebook " Кирил Петков, който е част от екипа на алпиниста ни.

novini.bg
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР