Спасителите в Турция и разрушената от войната Сирия продължиха да

...
Спасителите в Турция и разрушената от войната Сирия продължиха да
Коментари Харесай

ОПУСТОШИТЕЛНОТО ЗЕМЕТРЕСЕНИЕ: Близо 5000 са жертвите в Турция и Сирия

Спасителите в Турция и разрушената от войната Сирия продължиха да търсят оживели през цялата мразовита нощ против вторник, надявайки се да извадят повече хора отдолу под руините след земетресението с магнитуд 7,7 по Рихтер, което умъртви минимум 4983 души и събори хиляди здания, оповестява турската държавна социална телевизия " ТРТ ".

Властите се опасяват, че броят на жертвите на земетресението ще продължи да нараства, до момента в който спасителите търсят оживели измежду плетеници от метал и бетон.

Сеизмичната интензивност продължи да раздрусва района, като имаше различен трус, съвсем толкоз мощен, колкото първичния трус. Работници деликатно издърпват бетонни плочи и тела, до момента в който обезверени фамилии чакат вести за околните си.

По последни публични данни броят на жертвите на земетресенията в Южна Турция се е нараснал до 3381, с 20 426 ранени, оповестява турската организация за бедствия AFAD.

По-рано турският вицепрезидент Фуат Октай съобщи, че общо 7840 души са били избавени от руините, до момента в който 11 022 екипа за търсене и избавяне работят на терен. Той добави, че 338 000 души са били настанени в общежития, университети и приюти.

В Сирия избавителните служби оповестиха, че минимум 1602 души са били убити и над 2400 други са ранени.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР