Спасителите са евакуирали 53-ма души, основно от закъсали автомобили след

...
Спасителите са евакуирали 53-ма души, основно от закъсали автомобили след
Коментари Харесай

Наводненията в Добричко: Автобус с 30 работници е пометен от стихията

Спасителите са евакуирали 53-ма души, главно от закъсали коли след проливните дъждове в Добричко, съобщи БТВ.

Бедстващи хора няма, а ситуацията се успокоява.

Автобус с 30 служащи в село Бранище бил затрит от водната буря. Те са се прибирали от Албена.

Според пожарникарите, водачът не се е подчинил на сигнализацията за заплаха.

Той обаче твърди друго.
" Никаква сигнализация няма, че има наводняване. Виждат се единствено едни светлини. Пожарните горе и едни коли ме изпреварват, и влизат във водата до таван. Аз стигнах доникъде, те взеха да въртят бурканите, сирените и аз стопирах. Водата като ме опустоши, смъкна ме чак долу ", описа водачът на рейса Иван Иванов.

Пътниците са изведени до близката бензиностанция и трансферирани на различен рейс.

Най-големи са вредите за автосервиза, който е в непосредствена непосредственост до шосето. Приливната вълна е била толкоз мощна, че е качила автомобил върху автомобил.

" Водата беше към метър, след това придойде още половин метър в границите на 10 минути. Стадионът, който е към нас беше като басейн. Буквално преливаше през пътя ", сподели притежател на автосервиз Драгомир Драганов.

" Тя идва с такава мощ, че просто бе невероятно нещо да се направи, с цел да се спре. Страшно беше, покруса ", изясни кметът на Бранище Димитър Димитров.

Около 20-тина водачи са изведени от коли и в Добрич.

Евакуирани са и двама души от домовете им.

 

Жена и трудноподвижен мъж, живеещи на улиците " Арда " и " Ивайло " в Добрич, са били евакуирани тази нощ от екипите на Регионалната дирекция " Пожарна сигурност и отбрана на популацията ", осведоми основен контрольор Тихомир Катранджиев, представен от БНР. Те не са потърпевши и са настанени при родственици. Усилени са избавителните екипи, които ще дежурят през цялата нощ. От Община Добрич са направили обход на градския канал, като все още на никое място няма разливи и заплаха от такива.

Гръм е блъснал трафопост в село Царевец, като електрозахранването е било прекратено в няколко села на територията на община Добричка. Силен дъжд вали и в общините Шабла и Каварна, само че досега няма съществени сигнали оттова, показаха от Пожарната сигурност.

Наводнен е и пътят Добрич-Варна в региона на село Стожер.

По неофициални данни на измервателните станции на земеделци 120 литра на квадратен метър са паднали в района за два часа.

 

Последвайте Епицентър.БГ към този момент и в !  

 
Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР