Спасителите пълзяха в събота сутринта по гигантски купчини отломки в

...
Спасителите пълзяха в събота сутринта по гигантски купчини отломки в
Коментари Харесай

Украински войници са убити при ракетната атака срещу казармата им в Николаев

Спасителите пълзяха в събота сутринта по великански купчини парчета в украинска военна казарма в северния завършек на Николаев, до момента в който кран изваждаше части бетон и извит метал. 30 часа откакто три ракети удариха базата, избавителните екипи откриха оживял, заровен в останките. Той беше отвеян надолу по стръмната планина от отломки с носилка и откаран с кола за спешна помощ към центъра на града. Температурата в Николаев нощес беше минус 6 градуса, оповестява Би Би Си.

Внезапно бойците, охраняващи базата, извикаха на публицистите да бягат в прикритие, защото от горната страна се чу тон от аероплан или евентуално ракета. Секунди по-късно някъде на североизток се чу глуха детонация.

Екипи на Бърза помощ споделят, че са извадили десетки тела от руините. „ Най-малко 50 тела са открити, само че не знаем какъв брой други са под руините “, сподели пред Агенция Франс Прес 22-годишен чиновник на Бързата помощ, наименуван единствено като Максим.

Въпреки че към момента няма публични данни за жертвите, благонадежден източник от BBC на Украйна сподели, че 57 ранени се лекуват в три локални лечебни заведения. Друг източник добави, че сега на офанзивата в казармата е имало 200 бойци. Смята се, че доста от тях са починали.

През нощта имаше мощен обстрел в южната част на Николаев, основен град, който от седмици блокира настъплението на Русия на запад по крайбрежието на Черно море. Има също сведения, че съветски разследващи екипи, изпратени да локализират военни цели за офанзива, са открити в града. Въпреки честите сирени за въздушни набези в Николаев, градът остава релативно спокоен, като доста транспортни средства и цивилни към момента излизат по улиците.
Източник: tribune.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР