Спасителите, които се опитват да намерят 47 души, затрупани след

...
Спасителите, които се опитват да намерят 47 души, затрупани след
Коментари Харесай

Продължават опитите да бъдат извадени затрупаните миньори в Китай

Спасителите, които се пробват да намерят 47 души, затрупани след, трябваше да трансформират метода си на работа, с цел да избегнат причиняването на нови свлачища, оповестиха държавните китайски медии, представени от Асошиейтед Прес.

Досега е доказана гибелта на шестима души и други шестима ранени са били избавени в мината във Вътрешна Монголия към четвъртък вечерта, заяви китайската телевизия CCTV.

След огромното сриване в мината, копаенето, осъществявано с багери и булдозери, може да докара до риск от нови сривания. Спасителните екипи се постанова да копаят послойно, с цел да продължат търсенето си от двете страни на планината.

В петък тежки машини бяха видяни да работят на най-горното равнище на рухналата площадка, търсейки блокирани транспортни средства и затрупани миньори.

Първоначалното проваляне на една от стените на ямата е станало към 13 часа в сряда, затрупвайки хора и минни камиони изпод под тонове камъни и пясък.

Последвало ново сриване към пет часа по-късно спря избавителните старания , преди те да бъдат възобновени в четвъртък.

Компанията, ръководеща мината, Inner Mongolia Xinjing Coal Industry Co. Ltd., беше санкционирана предходната година за голям брой нарушавания на сигурността , в това число несигурни трасета, рисково предпазване на летливи материали и липса на образование по сигурност, съгласно новинарския уеб страница The Paper.

Вътрешна Монголия е основен район за рандеман на въглища, минерали и редкоземни детайли, който съгласно критиците е опустошил района от планини, тревисти степи и пустини.

Китай разчита в огромна степен на въглища за произвеждане на електрическа енергия, само че се опита да понижи броя на смъртоносните произшествия в мините посредством по-голям акцент върху сигурността и закриване на по-малки рудници, които нямат нужното съоръжение.
 Златна мина се срути в Буркина Фасо, убивайки 9 души
Златна мина се срути в Буркина Фасо, убивайки 9 души

Подобни произшествия не са необичайност в страната
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР