Спасители издирват близо 50 души, обявени за изчезнали, след като

...
Спасители издирват близо 50 души, обявени за изчезнали, след като
Коментари Харесай

Близо 50 изчезнали и 7 загинали в свлачище в Еквадор

Спасители търсят близо 50 души , оповестени за изчезнали, откакто свлачище, провокирано от месеци проливни дъждове, умъртви минимум седем души в южната част на Еквадор.

Калното свлачище е станало през нощта от неделя против понеделник, като е затрупало десетки къщи и е ранило 23 души в село Алауси в провинция Чимборасо, на към 300 км южно от Кито, оповестиха публични лица.

В понеделник спасители и цивилни жители бяха видяни да се пробват да разчистят отломките на ръка, с цел да стигнат до оживели сред изкривените железни листове и разцепените стволове на дърветата.

По калните улици на Алауси, населено място с към 45 000 души, заобиколено от зелени хълмове, шокирани поданици стояха в близост в очакване на вести , доста от тях със сълзи на очи.

Лавината е засегнала и няколко публични здания, развалила е пътища и е затворила три учебни заведения.

Президентът Гилермо Ласо заяви в Twitter, че пожарникари от прилежащи региони са се отправили към селото, с цел да оказват помощ на хората, наранени от нещастието .

Той прикани всички жители да се изтеглят от засегнатите региони.

Правителството активизира националната полиция, въоръжените сили, Министерството на здравеопазването и Червения кръст, с цел да оказват помощ в избавителните действия.
 12 починали след мощно земетресение в Еквадор
12 починали след мощно земетресение в Еквадор

Трусът е бил на дълбочина от към 66 километра, с магнитуд 6,8

" Активирахме краткотрайното настаняване и мобилизирахме спални комплекти за тези, които са изгубили домовете си ", се споделя в изказване на държавното управление в Twitter.

От началото на годината проливните дъждове в Еквадор са предизвикали гибелта на 22 души , разрушили са 72 къщи и са нанесли вреди на повече от 6900, по данни на секретариата за ръководство на риска SNGR.

Валежите са предизвикали близо 1000 рискови събития, като свлачища и наводнения.

Районът, обиден от бедствието в неделя, е бил в оповестената жълта зона на заплаха от февруари след други свлачища.

Неделното свлачище се случи малко повече от седмица, откакто 15 души починаха при мощно земетресение в югозападния граничен регион на Еквадор с Перу.
 Петима служители на реда са убити при бомбени офанзиви в Еквадор
Петима служители на реда са убити при бомбени офанзиви в Еквадор

В две провинции е оповестено изключително положение
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР