Спасиха бебе с тегло 1200 грама с купена с пари

...
Спасиха бебе с тегло 1200 грама с купена с пари
Коментари Харесай

Спасиха бебе с тегло 1200 грама с линейка от дарени капачки

Спасиха бебе с тегло 1200 грама с купена с пари от дарени 600 тона капачки неонатална кола за спешна помощ. Новороденото момиченце, което е било в тежко положение, е превозено от Кърджали в Пловдив. Настанено е в университетската болница „ Свети Георги “, където лекарите към момента се борят да стабилизират положението му.

Цвятко Луджев, който е парамедик от ЦСМП-Пловдив, описа, че преди няколко дни е получен сигнал за недоносено родено дете в Кърджали.

" При първия опит да го транспортираме до Пловдив се обадиха по средата на пътя, че е зародило затруднение. След няколко дни бебето беше нормализирано и го транспортирахме ", изясни Луджев.

" Специалист напълно се грижеше за детето, а аз настройвах апаратурата, с цел да е удобно за бебето в кувьоза ", описа той.

По думите му превозването продължава към час.

" Монитор следеше виталните индикатори. Шофьорът бързо ни транспортира до УМБАЛ " Св. Георги ", сподели още медицинският експерт.

" Състоянието на бебето е устойчиво, няма риск за живота му. До момента детската кола за спешна помощ е избавила 45 живота. Тя е разполагаем 24 часа, изпраща се по сигнал сигнал на неонатолози. В момента има 4 такива коли за спешна помощ у нас, а тече и процедура за пета. В огромните регионални градове би било хубаво да има най-малко по една такава кола за спешна помощ ", счита парамедикът.
Източник: eurocom.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР